SEGRE

Educació finança amb 2 milions els dos centres vinculats a l'Opus Dei de Lleida

Imatge d'arxiu de l'edifici d'Infantil de l'escola Arabell.

Imatge d'arxiu de l'edifici d'Infantil de l'escola Arabell.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació ha destinat aquest curs 2.078.278,38 euros als dos centres educatius concertats vinculats a l’Opus Dei de Lleida, que conformen Institució Lleida. Així, els col·legis Arabell i Terraferma han percebut aquest curs 1.883.030, 57 euros en despeses de personal i 195.256,81 euros més en despeses de funcionament del centre. Aquestes dades les va facilitar la Generalitat després que el grup parlamentari d’En Comú Podem preguntés la quantitat concreta de diners que ha destinat l’Executiu català “als centres educatius concertats religiosos que segreguen per sexe aquest curs”.

En aquest sentit, val a recordar que el mes d’octubre passat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va anunciar que a partir del curs vinent deixaran de finançar els onze centres que segreguen per sexe, una decisió que afecta4.000 alumnes. Des d’Institució Lleida van assegurar en el seu moment que els seus centres actualment són mixtos, de manera que aquest anunci no afectaria l’entitat.

A nivell global, la Generalitat ha destinat aquest curs 43.433.896 a aquests centres concertats i els més beneficiats han estat Xaloc, situat a l’Hospitalet de Llobregat, que ha rebut 4.024.922 euros, La Vall, a Sabadell, amb 3.956.563 i Campjoliu, de Sant Cugat del Vallès, que ha rebut 3.593.856 €. Per la seua part, Institució Lleida ha estat el que menys finançament de la Generalitat ha rebut de tots aquests centres concertats religiosos.

tracking