SEGRE

EQUIPAMENTS INSTITUCIONS

La Paeria, la Generalitat i la Diputació ultimen un acord per al nou pavelló de la Fira de Lleida

L'alcalde Pueyo assegura que estarà tancat aquest mateix mes o a començaments de febrer || Serà el cinquè i la construcció està pendent des de principis de segle per la dificultat per poder finançar-lo

Actualment la Fira disposa del Palau de Vidre, dos pavellons i diverses cobertes obertes.

Actualment la Fira disposa del Palau de Vidre, dos pavellons i diverses cobertes obertes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament, la Diputació i la Generalitat estan ultimant un acord per finançar el que serà el cinquè pavelló de Fira de Lleida, segons va avançar a aquest diari l’alcalde, Miquel Pueyo. Aquest va manifestar que les converses estan molt avançades i que molt probablement quedaran tancades aquest mateix mes o al febrer. La construcció d’aquest nou pavelló per a la Fira està pendent des de principis de segle.

De fet, va arribar fins i tot a estar previst, però l’esclat de la crisi va fer que el projecte quedés en un calaix. En l’anterior mandat, l’equip de govern socialista va plantejar –durant la seua etapa final amb Fèlix Larrosa com a alcalde– un pla urbanístic que preveia destinar part de l’actual recinte per a pisos i finançar amb aquesta operació la construcció de sis nous pavellons a l’antiga hípica, on es traslladaria l’activitat firal per disposar de més superfície. Tanmateix, l’actual govern va desestimar aquesta opció i ha optat per confirmar el creixement de la Fira a la ubicació actual i mantenir el model tradicional que la Paeria, Generalitat i Diputació financin un nou pavelló, en qualitat de les seues institucions patrones (també ho és la Cambra de Comerç, però la seua capacitat econòmica és mínima).La falta de superfície coberta afecta la Fira de Sant Miquel i, molt especialment, Municipàlia, la fira biennal d’equipaments i serveis per als municipis que és la més rendible de totes les que se celebren a la ciutat i a la qual assisteixen expositors i representants d’institucions de tot Espanya.

El fet d’estar en una superfície descoberta ha generat queixes d’expositors i visitants en tots dos certàmens, especialment quan el mal temps ha provocat que es formin bassals al paviment, i en alguna ocasió fins i tot hi ha hagut desperfectes en algun estand.

L’anterior govern del PSC va plantejar destinar el recinte firal per a pisos i fer sis pavellons a l’hípica

Per la seua part, fa anys que el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, demana aquest nou equipament, ja que va admetre els “dèficits evidents” en infraestructures de la Fira, perquè “tenim fires que creixen i expositors” que utilitzen la zona exterior i que demanen estar en un espai cobert. Per això, fa temps que Oró reclama a Paeria, Diputació i Generalitat que busquin totes les vies de finançament possibles per poder fer el pavelló. S’ha de recordar que, a més d’utilitzar-se per a fires, actualment un dels pavellons serveix per acollir persones sense llar a l’hivern amb el Pla Iglú.

tracking