SEGRE

Presó per entrar migrants a França des de Lleida

A través del Pirineu, amb vehicles || Els criminals fixaven un punt de trobada amb les víctimes a la capital del Segrià

Vista aèria del centre de la ciutat de Lleida.

Vista aèria del centre de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Setze persones han estat condemnades i empresonades a França per formar part d’una xarxa criminal de tràfic de persones per cobrar a migrants per travessar la frontera francoespanyola pel Pirineu, que recollien a Lleida ciutat. Segons va informar l’agència de notícies francesa AFP, des del mes de setembre passat s’ha celebrat un total de dotze judicis contra individus que transportaven ciutadans d’origen algerià i marroquí.

Els passadors, per “entre 200 i 300 euros de mitjana”, residents en territori espanyol, conduïen els migrants des de la capital del Segrià fins a Tolosa, al sud de França. Amb els primers arrestos es va constatar que aquests passadors utilitzaven el vehicle personal, en el qual transportaven tres o quatre persones, incloent-hi dones i nens, fins a Tolosa.

El transport s’organitzava per xarxes socials, indicant una plaça de Lleida ciutat en la qual podien trobar gent per portar-los a França, o a través de la família, que coneixien els passadors i ho comentaven, segons va explicar el fiscal encarregat del cas a l’agència de notícies. Tots els detinguts van ser condemnats a penes d’entre quatre i vuit mesos de presó, i se’ls van confiscar els vehicles, a més de prohibir-los l’entrada a territori francès. S’ha de recordar que el mes de novembre passat, la Policia Nacional, en col·laboració amb les policies de Bòsnia, Croàcia, Eslovènia, França, Itàlia, Grècia i Romania, va desarticular una activa xarxa criminal de caràcter transacional que presumptament introduïa de manera irregular a la UE persones migrants d’origen pakistanès.

Dos de les quinze detencions van ser a Lleida. L’organització utilitzava l’anomenada ruta dels Balcans per traslladar els migrants en camions no habilitats per al transport de persones, en condicions infrahumanes i amb greu risc per a la seua vida.

tracking