SEGRE

ESNOTICIA

El 75 per cent dels lleidatans té dos dosis, el 32% tres i el 28% de nens, una

Gairebé dos anys després de l'inici de la pandèmia de la Covid i un des de les primeres vacunes, el 75% dels lleidatans ja porten la segona dosi, que es començarà a administrar als nens al febrer, mentre que la cobertura de la tercera dosi és del 32%. Més de 20.300 persones majors de 40 anys encara no s'han vacunat.

Imatge d'arxiu del punt de vacunació de Lleida.

Imatge d'arxiu del punt de vacunació de Lleida.DEPARTAMENT DE SALUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé dos anys després de l’inici de la pandèmia de la Covid i un després de l’inici de la vacunació contra el virus, unes 329.000 persones de les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu tenen la pauta completa (dos dosis o una si ja s'han infectat del virus), gairebé el 75% de la població, i el 78,3% compta amb la primera dosis, uns 344.000 lleidatans, segons les dades del departament de Salut. El total de població és de 439.950 ciutadans, per la qual cosa hi ha 95.904 lleidatans que encara no s’han posat la primera punxada, dels quals més de 20.300 tenen més de quaranta anys.

“El millor moment per vacunar-se és ara per a qualsevol persona que estigui cridada a fer-ho. En cas contrari, hi ha una afectació claríssima en la salut i les hospitalitzacions, perquè un percentatge important d’ingressats són persones no vacunades o que podrien haver rebut ja la dosi de record”, ha reiterat en nombroses ocasions la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.Actualment, la campanya de vacunació se centra, a més de continuar augmentant la cobertura vacunal entre els joves –Salut ha posat publicitat a la xarxa social Tinder per arribar-hi–, a administrar la tercera dosi als majors de 60 anys, ja que l’efecte de la segona dosi disminueix. S’observa en les persones ingressades a l’UCI: a Lleida, dels 22 crítics que hi ha per la Covid, només dos tenen més de 70 anys i 15, entre 60 i 69 anys.

I és que més del 80% de la gent gran ja té la dosi de reforç, mentre que és del 65% entre els nascuts del 1953 al 1962. Entre tots els lleidatans, el 32,3% té la tercera.D’altra banda, el percentatge de la pauta completa anirà pujant, encara que de forma lleu, a partir del febrer, ja que és quan es començarà a administrar les segones dosis als nens de 5 a 11 anys després d’haver rebut la primera entre quatre i vuit setmanes abans. De moment, la tenen prop del 30%, més de 7.000 menors, i només el 4% la pauta completa, ja que els que s’han contagiat de Covid només necessiten una punxada.

Dilluns passat va arrancar el segon trimestre escolar en ple auge de contagis en la setena onada i a Lleida hi havia 1.463 alumnes i 321 professors confinats, segons el departament d’Educació, que ha nomenat 88 docents més per cobrir baixes després dels 120 de dilluns.

Salut insta els majors de 60 a rebre la tercera dosi, ja que són els que més ingressen a l’UCI

Així mateix, Salut ha administrat a Lleida i el Pirineu 667.442 vacunes entre primera, segones i terceres dosis. Una xifra que és de més de catorze milions a Catalunya.

Els menors de 40 anys, els pròxims a rebre la tercera dosi de la vacuna

L’administració de la tercera dosi (o de record) de la vacuna contra la Covid està dirigida a tots el majors de 40 anys, personal sanitari i sociosanitari i als vacunats només amb AstraZeneca i amb Janssen, a causa de la disminució dels anticossos. L’estratègia del ministeri de Sanitat és que es vagi inoculant per edats de manera progressiva, per la qual cosa es preveu que els pròxims siguin els de 30 a 39 anys, tot i que encara no hi ha data fixada. Tot i així, l’objectiu és que el 80 per cent dels que tenen entre 50 i 59 anys la tingui la setmana del 24 de gener –ara és el 38 per cent–, i el 80 per cent dels de 40 a 49 anys, la primera de març –ara és de l’11 per cent–. A més a més, la idea del Govern és que el 70 per cent dels menors d’entre 5 i 11 anys hagin rebut la primera punxada la setmana del 7 de febrer –la tenen el 28 per cent– i la segona, la setmana del 19 d’abril.

Cues ahir al punt de vacunació de l’avinguda de les Garrigues a Lleida.

Cues ahir al punt de vacunació de l’avinguda de les Garrigues a Lleida.DEPARTAMENT DE SALUT

tracking