SEGRE

GENERALITAT ECONOMIA

Lobby regional per a fons de Next Generation de la UE

La consellera Alsina anuncia que Catalunya liderarà una xarxa de regions per demanar un millor repartiment dels Next Generation || Reclama unitat per frenar el canvi climàtic

La consellera Victòria Alsina, al centre, va participar en un acte sobre el canvi climàtic a la UdL.

La consellera Victòria Alsina, al centre, va participar en un acte sobre el canvi climàtic a la UdL.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, va demanar ahir a Lleida que Catalunya i les regions europees tinguin més veu a l’hora de gestionar i repartir els fons europeus Next Generation. Per fer-ho, va anunciar que “Catalunya ha creat i liderarà una xarxa de trenta regions europees que volem tenir més veu en la presa de decisions vinculades als fons europeus”. L’objectiu, segons Alsina, és que aquesta xarxa faci “de lobby a Brussel·les i fer sentir la veu d’aquests territoris que veiem clau per al disseny i execució d’aquests fons”.

Així ho va assegurar abans de participar en una taula redona a la Universitat de Lleida (UdL) centrada en els reptes que té la Unió Europea en matèria de canvi climàtic. Aquesta taula redona forma part d’una sèrie de trobades que farà en els pròxims dies en diferents punts de Catalunya, que sota el lema “Escolta, Europa”, pretén “tractar tots els temes que les institucions europees aborden en primera línia, a més de la defensa del català a les institucions europees i el compliment del dret comunitari”. En matèria de canvi climàtic, la consellera va advocar per “sumar la nostra acció exterior per demostrar que, igual que amb la Covid, si no treballem junts no ho aconseguirem”.

D’altra banda, Alsina va lamentar que el català no sigui una llengua oficial a la Unió Europea, i va recordar que “som la tretzena llengua més parlada de la Unió i n’hi ha onze més que són menys parlades que sí que són oficials. És imprescindible que ho sigui perquè així ho recull l’Estatut i és la falta de voluntat política de l’Estat la que impedeix que això sigui possible”, va recalcar Alsina.

tracking