SEGRE

Demanen dos anys de presó per a un guàrdia urbà de Lleida que va actuar de manera "excessiva" en una baralla en un bar

La Fiscalia sol·licita també penes de fins a tres anys i mig de presó per a dos homes que van participar en l'altercat

L’Institut de Medicina Legal de Lleida té seu al Canyeret.

L’Institut de Medicina Legal de Lleida té seu al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia demana 2 anys de presó per a un guàrdia urbà de Lleida implicat en una baralla en un bar de la ciutat, el 28 de febrer de 2018, que va acabar amb dos agents i dos ciutadans ferits. El ministeri públic demana per als dos veïns penes de fins a 3 anys i mig de presó per delictes de lesions, amenaces i atemptat a l'autoritat. A l'agent l'acusa d'un delicte de lesions amb ús d'instrument perillós ja que, després que un dels detinguts el colpegés amb una caixa de plàstic, l'agent "ofuscat per la situació violenta" i actuant de manera "desproporcionada i excessiva" va seguir colpejant l'acusat i li va llençar una cadira de fusta del bar, fins que van arribar reforços policials i el van aturar, recull l'escrit de la Fiscalia.

Segons el ministeri públic, cap a les deu de la nit, l'agent acusat va personar-se juntament amb un company per un avís de soroll i consum de begudes alcohòliques al carrer. En arribar, els agents van demanar a les persones que entressin al bar i deixessin de fer soroll. Dos homes, però, van desobeir les ordres i es van quedar fora amb "actitud desafiant", segons la Fiscalia. Llavors es va iniciar un enfrontament entre els dos agents i els dos homes.

La Fiscalia demana per als dos detinguts, de nacionalitat marroquina, una pena de dos anys i mig de presó per un delicte d'atemptat a l'autoritat. Per a un d'ells, a més, sol·licita 8 mesos de presó per lesions i per a l'altre un any de presó més per amenaces, ja que mentre esperava per ser atès a l'Hospital Arnau de Vilanova, va amenaçar de mort l'agent acusat i la seva família. Tots dos tenen antecedents per atemptat a l'autoritat i resistència als agents.

A més dels dos anys de presó, la Fiscalia també sol·licita per a l'agent la suspensió de feina o de càrrec públic relacionat amb la seguretat pública durant el temps de la condemna.

L'endemà dels fets, uns joves van difondre un vídeo per les xarxes socials on es podia veure l'agent acusat colpejant i llençant una cadira al cap a un dels joves acusats que es trobava estirat a terra. Els fets van tenir lloc al bar 'La Cordobesa' del carrer Comtes d'Urgell de la capital del Segrià i segons la llavors regidora de Seguretat Ciutadana de la Paeria, Sara Mestres, el vídeo "només era la part final d'una actuació policial en què dos agents es van veure agredits per aquest grup de joves que estaria provocant molèsties".

El judici es farà dimecres 19 de gener a l'Audiència de Lleida.

tracking