Afectaria el servei d'Oncologia, s'ha confinat els malalts i hi haurà un cribratge
Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.
SEGREUna ala de la segona planta de l’hospital Arnau de Vilanova ha registrat un brot de Covid que ha afectat una desena de persones entre pacients i sanitaris. Diverses fonts van assenyalar que es tractaria de la planta d’hospitalització d’Oncologia i responsables de l’ICS van explicar que “s’han activat els protocols establerts”, per la qual cosa s’ha aïllat la planta” i “es farà un cribratge” amb proves de detecció de la Covid. Professionals de l’hospital van assenyalar que desconeixen l’origen del brot.
“Pot ser tant per un pacient que ingressa o un acompanyant o un sanitari que està covant el virus i desconeix que està infectat.” Van assegurar que el personal pren les màximes mesures de protecció, però que “de la mateixa manera que hi ha moltíssims contagis a la societat per l’òmicron, tan transmissible, també pot donar-se a l’hospital”.Respecte a la pandèmia, Salut va notificar 39.127 nous casos, 1.640 al pla de Lleida i 288 al Pirineu, i 35 víctimes mortals, una a la província. Els ingressats a Ponent van pujar fins als 98 (+5), dels quals 22 seguien a l’UCIi al Pirineu van baixar als 22(-1). A Catalunya hi havia 2.2.312hospitalitzats (+22), dels quals525 eren a l’UCI (+5).
El 80% d’ingressos, per òmicron i sense estar vacunat
La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va explicar que el 80% dels nous ingressos –agafant de referència el Vall d’Hebron– són de persones infectades amb òmicron que no estan vacunades o no tenen la tercera dosi. Va admetre que li agradaria que la cobertura de la dosi de record avancés “més ràpid” en alguns grups d’edat, com els de 40 a 49 anys (és del 23%), i va recalcar que l’efectivitat de la tercera dosi per evitar hospitalitzacions se situa en un 88%, segons un estudi del Regne Unit. Quant a la sisena onada, la setena a Lleida, va afirmar que s’observa “certa desacceleració” en alguns indicadors però que és “molt difícil” situar-ne el pic.
Va detallar que hi ha 3.500 sanitaris de baixa i que s’han contractat 600 estudiants. D’altra banda, va dir que plantejaran a l’Estat que s’escurci l’interval per a la dosi de reforç, que ara és de sis mesos en el cas de Pfizer i Moderna, amb la proposta que siguin cinc mesos, d’acord amb recomanacions com la dels EUA. Així mateix, va indicar que de moment només s’han detectat 23 casos de grip.
Comentaris
Al final la vacuna vamos a tomar como te por la mañana antes de salir de la casa.
Denunciar comentari RespondreCuando inútiles al mando vamos tener lo que tenemos.