SEGRE

EQUIPAMENTS ENTITATS

El Barri Antic de Lleida espera renàixer amb la seu de la Generalitat

Els veïns de Jaume I creuen que beneficiarà els comerços i millorarà la seguretat || Noguerola demana preservar La Meta

Vista del solar de Magisteri, que té 5.216 metres quadrats.

Vista del solar de Magisteri, que té 5.216 metres quadrats.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació de veïns de Jaume I espera que l’anunci que va fer dimecres el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, de construir la seu única de la Generalitat a Lleida al solar de Magisteri marqui l’inici de la recuperació del barri. Així ho confia el seu president, Jaume Millas, que va recordar que “feia temps que reclamàvem que fessin la seu en aquest solar i ens sembla una idea genial perquè millorarà la seguretat i beneficiarà els negocis propers”. Va recordar que l’edifici, que es preveu que estigui acabat el 2029, acollirà més d’un miler de treballadors, “la qual cosa beneficiarà els bars, restaurants i comerços i donarà al barri més vida diürna”.

Al seu torn, Millas espera que millori la seguretat del barri, ja que “des de fa anys que tenim molts problemes en incivisme i tràfic de drogues i tant de bo això serveixi per començar a afrontar el problema”. Per aquesta raó proposa instal·lar-hi càmeres de videovigilància, ja que “si hi ha un servei vint-i-quatre hores que vigili els carrers a més de la policia hi ajudaria molt, però hem de fer-ho com més aviat millor perquè està començant a anar-se’n de les mans, especialment el tràfic de drogues”. Millas espera que la nova seu de la Generalitat a Magisteri “serveixi per recuperar el barri i posar-lo al mapa, tant Jaume I com tot el Centre Històric”.El Govern finalment ha optat pel solar de Magisteri en lloc de l’antiga farinera La Meta, situada al costat de l’estació de trens al barri del Noguerola.

Respecte a quins usos podria allotjar ara aquest edifici, la presidenta veïnal, Anna Costa, va dir que “l’important és que es mantingui el seu valor arquitectònic únic i, a més, com està previst desenvolupar el pla de l’estació, l’immoble podria tenir un ús comercial, però el més important és que es conservi com cal”.

La nova seu única de la Generalitat estarà el 2029 i per ara el solar s’utilitza com a pàrquing

Amb la decisió d’edificar la seu al solar de Magisteri, l’actual Govern recupera la idea llançada pel tripartit abans de la crisi, que va acabar paralitzant el projecte.

tracking