SEGRE

El Comú de Lleida demana al PSC que concreti la proposta per a la moció de censura

Els socialistes són "optimistes" per formar un govern alternatiu al de Pueyo i treballaran fins al darrer segon

Una reunió del Comú de Lleida per valorar la proposta del PSC.

El Comú de Lleida demana al PSC que concreti la proposta per a la moció de censura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida ha considerat positiu que el PSC s’obri a escenaris d’acord amb el comú i li ha demanat que concreti el projecte polític i els suports amb què compta per a la seua proposta de govern alternatiu. "En el seu darrer mandat el PSC va triar mirar a la dreta per sostenir el govern amb polítiques molt allunyades de les nostres. Que ara es plantegi un atansament ens sembla positiu», ha valorat la portaveu del comú Elena Ferre.

El Comú valora que l’esquema de proposta que el PSC li ha fet arribar és fonamentalment una declaració d’intencions en la qual manquen concretar molts aspectes "claus i imprescindibles". El Comú espera que en els propers dies o hores rebrà les propostes detallades del PSC per a poder-les valorar. El regidor del Comú Sergi Talamonte ha explicat que han traslladat al PSC que les propostes han de venir acompanyades d’un planificació de govern viable i d’un pressupost que faci factibles les polítiques ha de desenvolupar. En aquest sentit, han plantejat als socialistes una sèrie de qüestions sobre les que esperen resposta, referents al model de mobilitat, comerç, política fiscal i pressupost, entre d'altres,

De la seua banda, el portaveu del grup del PSC a la Paeria, Jaume Sellés, ha explicat en la roda de premsa posterior a la del Comú que els socialistes estan disposats a tirar endavant amb la moció de censura a la Paeria perquè "hem d'assumir la responsabilitat històrica d'aquest moment". "Quants més suports aconseguim, millor per a la ciutadania", ha afegit. En aquest sentit, Sellés ha assegurat que el seu grup promourà una moció de censura contra l’alcalde de la ciutat, el republicà Miquel Pueyo, encara que pugui no sumar i amb independència del que faci el Comú, grup a què ha ofert entrar en el Govern municipal.

Sellés ha afirmat en roda de premsa que serà el cap de l’oposició i exalcalde socialista, Fèlix Larrosa, qui lideri la moció de censura com a candidat alternatiu a Pueyo, i ha dit que "és possible sumar una majoria de 15 regidors davant els 12 del Govern" municipal, d’ERC i JxCat.

Des del grup popular, el seu portaveu, Xavier Palau, ha reiterat en declaracions els mitjans que el PP creu necessària una moció de censura i que està disposat a deixar les qüestions "ideològiques i partidistes amb generositat per participar del govern del canvi a Lleida".

L’alcalde Miquel Pueyo va perdre el 27 de desembre la votació de la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació dels Pressupostos de 2022, amb el que va començar un termini de 30 dies perquè es presenti una moció de censura per part d’un candidat; en cas contrari, s’aproven automàticament els comptes. La votació va comptar amb els 12 vots a favor de l’equip de govern, d’ERC i JxCat, 13 en contra –set del PSC, dos del PP i quatre dels regidors no adscrits– i dos abstencions del Comú, partit que va sortir del Govern municipal al juliol.

tracking