SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Demanen presó per a dos urbans de Vila-seca per apallissar un lleidatà

Els fets van tenir lloc el gener del 2013 al sortir la víctima d’una discoteca || Sol·liciten
20 anys de presó per la pallissa i set més a un comandament per encobrir-la

Discoteca a Vila-seca on els agents van recollir la víctima.

Discoteca a Vila-seca on els agents van recollir la víctima.DIARI DE TARRAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Tarragona acollirà del 3 al 14 de febrer el judici contra dos agents de la Policia Local de Vila-seca acusats de clavar una brutal pallissa a un lleidatà el gener del 2013. La Fiscalia i l’acusació particular demanen una condemna de vint anys i tres mesos de presó per als dos acusats pels delictes de tortures greus, intent d’assassinat i falsedat en document oficial comesa per un funcionari públic. Així mateix, sol·liciten una condemna de set anys i mig de presó per al llavors cap de la Policia Local de Vila-seca per encobrir els fets.

Segons els escrits del Ministeri Públic i de l’acusació particular, exercida per l’advocat Eduard Arrià Llobera, de Llena & Pampalona Advocats, els fets van tenir lloc el 9 de gener del 2013. La víctima, de quaranta-un anys, es trobava a la porta d’una discoteca a la Pineda on havia anat a una festa amb companys de feina. Després d’un aldarull a l’interior del local, el lleidatà va ser conduït a l’exterior pels vigilants de seguretat, on es trobaven els dos agents acusats.

Segons la instrucció, la víctima va tenir un aldarull dins de la discoteca amb un individu que va treballar amb els dos presumptes agressors, encara que es va negar a presentar denúncia. En aquell moment, segons les acusacions, els agents van introduir la víctima, que es trobava en evident estat d’embriaguesa, a l’interior del cotxe patrulla i el van portar a l’aparcament d’un hotel proper. Allà, un dels agents li va clavar diversos cops per tot el cos, arraconant-lo contra una tanca, mentre l’altre acusat vigilava.

Després, el van abandonar allà, “conscients que podia morir a causa de les greus lesions que va patir”, segons la Fiscalia. Hores després, els Mossos d’Esquadra el van trobar gràcies a l’avís d’un ciutadà i va ingressar a l’hospital de Santa Tecla de Tarragona. Segons els escrits d’acusació, els dos presumptes agressors van posar els fets en coneixement del cap de la Policia Local de Vila-seca i van fer una minuta policial falsa, en la qual van relatar que havien trobat la víctima amb lesions lleus i que havien intentat acompanyar-la a casa i portar-lo a un centre mèdic però que aquest s’hi va oposar.

Un atestat que es va enviar al jutjat d’instrucció, que va dictar el sobreseïment de les actuacions per autor desconegut. Tanmateix, la víctima va rebre, l’any 2014, un anònim a la bústia del seu domicili a Lleida en el qual li indicava que havia estat agredit per un agent de Vila-seca i que el seu cap ho sabia. L’agredit va denunciar els fets a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida, que van traslladar la denúncia als agents de la policia catalana a Tarragona, que van iniciar una investigació que va permetre l’arrest dels acusats.A més de les penes de presó, el Ministeri Públic i l’acusació particular demanen que s’inhabiliti els dos agents per a qualsevol ocupació o càrrec públic.

La Fiscalia sol·licita una indemnització de 9.380 euros per les lesions, que assenyala que van tenir risc vital, i 3.000 euros per les seqüeles, quantitat que l’acusació particular eleva a més de 77.700 euros.S’ha de recordar que l’Audiència de Tarragona ja va absoldre el juny passat dos càrrecs dels Mossos acusats d’evitar una investigació contra els dos policies locals de Vila-seca acusats per l’agressió. La Fiscalia sol·licitava una pena de dos anys i mig de presó per a cada un.

tracking