SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Concedeixen a un pensionista de Lleida el complement per maternitat

El TSJC considera que no donar-l'hi per ser un home és discriminatori

Seu de l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Lleida.

Seu de l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat una sentència del jutjat social 2 de Lleida que concedia a un pensionista lleidatà el complement per maternitat en la seua prestació. El tribunal, que rebutja el recurs presentat per l’Institut Nacional de la Seguretat Social, considera que no donar-li aquest complement per ser un home és “discriminatori” i ho fa basant-se en una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que va considerar que no es podia excloure els homes d’aquest plus. Així mateix, el mes de desembre passat, el Suprem també va dictar una sentència que obria la porta al fet que els homes pensionistes amb fills i que complien els requisits poguessin accedir a aquest plus, que, després de la reforma de l’any passat, ha passat a dir-se complement.

Segons la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la Seguretat Social va concedir la pensió per incapacitat permanent per malaltia al demandat, un peó de la construcció de 58 anys, però li va denegar poder cobrar el complement de maternitat. El pensionista va recórrer al jutjat social per poder cobrar aquest complement per ser pare de dos fills i el jutjat ho va concedir. Davant del recurs de la Seguretat Social, el TSJC manté aquest complement al considerar que seria discriminatori excloure els homes si compleixen els requisits.

Ja s’han dictat altres sentències en diferents províncies que avalen la concessió del complement de maternitat per als pensionistes homes i, segons la sentència lleidatana, aquest complement haurà d’aplicar-se a la pensió des del moment en el qual la va demanar, és a dir, de forma retroactiva. Segons el ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, un total de 1.382 pensionistes lleidatans, homes i dones, estan cobrant el complement per bretxa de gènere. Prop del 93% són dones.

La quantia de l’ajuda és de 378 euros anuals per fill, a raó de 27 euros mensuals en 14 pagues. Per a dos fills l’ajuda és de 756 euros anuals i 54 de mensuals, mentre que per a tres fills és de 1.134 euros anuals i 81 de mensuals i per a quatre o més fills és de 1.512 euros anuals i 108 euros mensuals. Amb la reforma d’aquest complement, que va entrar en vigor fa gairebé un any, ja hi poden accedir també els pares d’un fill, quan abans era només a partir de dos.

tracking