SEGRE

Els promotors de Torre Salses insten l'ajuntament de Lleida a complir el conveni

Amenacen amb exigir les responsabilitats patrimonials a la Paeria i als responsables municipals implicats

Vista dels terrenys del pla parcial de Torre Salses amb Magraners al fons.

Vista dels terrenys del pla parcial de Torre Salses amb Magraners al fons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors del parc comercial i d'oci de Torre Salses requeriran aquesta setmana a l'Ajuntament de Lleida que torni a iniciar la tramitació dels expedients de cessió voluntària de terrenys declarats caducats, així com l'ocupació directa dels terrenys restants, en tots dos casos de manera immediata. Des d'Eurofund Parc Lleida (empresa majoritàriament participada pel fons d'origen francès Frey i Eurofund), donen un termini de tres mesos a la Paeria i l'adverteixen que si no compleix la petició o no ofereix resposta al requeriment, ho considerarà una denegació. Arribat el cas, els promotors amenacen amb exigir les responsabilitats patrimonials i personals corresponents tant a l'Ajuntament com a les autoritats municipals implicades.

D'aquesta manera, després de la Junta de govern local de l'Ajuntament de Lleida celebrada el 29 de desembre del 2021, els promotors del projecte comercial de Torre Salses han decidit donar un pas més i han anunciat que traslladaran aquest requeriment a la Paeria durant aquesta setmana. Tot i això, Eurofund Parc Lleida remarca que seguirà defensant "la il·legalitat de l'actuació de la Junta de govern local" i exigint que la tramitació segueixi endavant amb la resta d'expedients pendents per poder posar en marxa el projecte.

Els promotors assenyalen que "el retard constant del projecte no només té efectes en la demora en l'obertura del parc comercial i d'oci". A més, "ajorna importants ingressos que l'Ajuntament podria rebre, bloqueja la creació d'un miler de llocs de treball entre directes i indirectes amb especial incidència en la incorporació al mercat laboral dels joves de la ciutat, o l'adjudicació d'importants contractes a empreses locals", assenyalen des d'Eurofund Parc Lleida.

tracking