SEGRE

La Paeria presenta als veïns les propostes per millorar la mobilitat a la zona de l'Escorxador

Una imatge de la reunió entre els veïns i la Paeria.

La Paeria presenta als veïns les propostes per millorar la mobilitat a la zona de l'EscorxadorAjuntament de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regidors Joan Ramon Castro i Marta Gispert, responsables de les àrees de Mobilitat i de Participació, respectivament, han presentat als veïns i les veïnes l’estudi de Mobilitat de la zona de l’Escorxador. La presentació s’ha fet en la reunió extraordinària convocada pel Consell de la Zona 07 – Instituts, Sant Ignasi, Escorxador i entorns, en la qual Castro ha participat telemàticament.

L’ampliació de les voreres, una major il·luminació als carrers, més presència de cossos de seguretat als carrers o millorar la col·locació de contenidors al carrer són aspectes que l’Associació de Comerciants Escorxador-Templers i de l’Associació de Veïns Templers i Escorxador havien demanat a la Paeria en una reunió l'abril passat, així com dignificar el solar del Passatge Santa Anna i la creació de més places d’aparcament a la zona de Lluís Companys, que permetrien millorar la dinamització comercial de la zona.

L'informe que ha presentat aquest dimarts la Paeria analitza si modificar el sentit en algun dels carrers permet millorar l’accessibilitat amb vehicle a la zona, facilitant el moviment i reduint els desplaçaments. Una de les propostes seria tornar el doble sentit als dos eixos dels carrers acadèmia i Lluís Companys, que van passar a ser de sentit únic el 2018 contra l'opinió de molts veïns i comerciants. Una alternativa seria implantar canvis de sentit parcials en els carrers Templers i Unió, i complerts a Manuel de Palacio i encara una altra opció seria plantejar canvis de sentit complerts als carrers Templers, Unió i Manuel de Palacio.

L’estudi exposa que les dues últimes alternatives milloren substancialment l’accessibilitat respecte a la situació anterior i puntualitza que qualsevol de les quatre alternatives de millora obliga a semaforitzar la intersecció entre Manuel de Palacio, Acadèmia i República del Paraguay, sense canvis. L’informe detalla paràmetres com els temps de demora, parada i viatge, la velocitat mitjana o la densitat.

Altres propostes que s'han d'estudiar contemplen remodelar la secció d’aquests carrers amb l'objectiu de millorar les condicions per als vianants (ampliació tàctica de voreres); reduir a un carril de circulació per sentit als carrers Lluís Companys i Acadèmia; ampliar la xarxa de carrils bici segregats per a aquests dos carrers, sense afectar l’aparcament, o incrementar la dotació de places d’aparcament per a bicicletes i patinets a les zones properes als equipaments.

Després de la reunió d'aquest dimarts, la Paeria recollirà i analitzarà les propostes del veïnat i respondrà a les consultes realitzades. Es preveu una segona sessió de participació per acordar mesures i planificar les actuacions acordades.

tracking