SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Pla per unificar l'escola Cervantes al seu edifici del Canyeret i tancar el de Cavallers

Proposta d'Educació i la Paeria per impulsar aquest centre ubicat al Barri Antic concentrant tots els alumnes a la seu més nova || Fa dos anys el departament va plantejar tancar l'escola

L’edifici de Cavallers on ara van els alumnes a partir de tercer i, a la dreta, el del Canyeret, on es preveu unificar el centre.

L’edifici de Cavallers on ara van els alumnes a partir de tercer i, a la dreta, el del Canyeret, on es preveu unificar el centre.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Educació i la Paeria plantegen unificar l’escola Cervantes a l’edifici del Canyeret, estrenat el 1993, i deixar el del carrer Cavallers, que és molt més antic i requereix una gran inversió per ser rehabilitat. Actualment, els alumnes d’educació Infantil i cicle inicial de Primària (primer i segon) van a l’immoble del Canyeret i els de cicle mitjà i superior (de tercer a sisè), al de Cavallers. Encara no és una decisió ferma, sinó una proposta que es debatrà a la taula de treball en què participen també representants del centre, de les organitzacions veïnals i altres entitats del Barri Antic i els sindicats del sector de l’ensenyament, que es convocarà ben aviat.

La idea és agrupar tots els estudiants del Cervantes a l’immoble del Canyeret, que compta amb unes instal·lacions més modernes i disposa d’espai per a tots els escolars, i deixar d’utilitzar el de Cavallers, que no és adequat. Fins i tot es planteja ajustar el nombre de places de P-3 i oferir a la seu unificada un model similar a les escoles rurals, amb nens de diversos nivells junts en un mateix grup.En tot cas, l’objectiu del canvi és donar un impuls l’educatiu al centre, segons van confirmar diverses fonts. Aquesta és una de les escoles més segregades de la ciutat de Lleida, ja que bona part dels alumnes que escolaritza són de fora del Barri Antic i registra problemes d’absentisme que se centren entre els alumnes més grans, els que en l’actualitat van a classe a l’edifici antic de Cavallers.Fa dos anys, el departament va estudiar la possibilitat de deixar d’oferir P-3 a l’escola Cervantes per anar extingint progressivament el centre i així ho va comunicar als docents.

Tanmateix, arran de l’oposició que la proposta va suscitar a l’ajuntament (l’alcalde va assegurar que no es tancaria) i la mateixa comunitat educativa, Educació va fer marxa enrere. De fet, aleshores la junta de personal docent ja va apostar per unificar l’escola Cervantes a l’edifici del Canyeret, ampliant-la fins i tot, en lloc de tancar-la. La junta va considerar que la solució per evitar la segregació d’aquest centre no era clausurar-lo, sinó precisament crear un nou model i també una aposta decidida per dignificar l’escola.

L’edifici de Cavallers on ara van els alumnes a partir de tercer i, a la dreta, el del Canyeret, on es preveu unificar el centre.

L’edifici de Cavallers on ara van els alumnes a partir de tercer i, a la dreta, el del Canyeret, on es preveu unificar el centre.JORDI ECHEVARRIA

tracking