SEGRE

ESNOTICIA

Sense toc de queda des de divendres i menys restriccions la setmana que ve

El Govern ho preveu per a hostaleria, cultura i esport si la pandèmia es desaccelera

Aragonès i Argimon van visitar ahir la farmacèutica Hipra a Amer, Girona.

Aragonès i Argimon van visitar ahir la farmacèutica Hipra a Amer, Girona.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va ratificar ahir l'eliminació del toc de queda nocturn a partir de divendres, mentre que preveu relaxar les restriccions d'aforaments en sectors com l'hostaleria i el límit de 10 persones en reunions per a la setmana que ve. Salut assegura que la pandèmia s'està “desaccelerant”, si bé demana “prudència”, ja que ho fa a un ritme molt lent.

La Comissió Delegada del Govern en matèria de la Covid va ratificar ahir l’eliminació del toc de queda de la 01.00 fins a les 06.00 hores a partir d’aquest divendres vinent 21 de gener, tal com estava previst, mentre que preveu relaxar altres restriccions com els aforaments en hostaleria, cultura i esport i fins i tot planteja eliminar el certificat Covid de cara a la setmana que ve, ja que el virus s’està “desaccelerant”, si bé a un ritme lent. Fonts del Govern van explicar que avui s’acabaran de “tancar” alguns detalls en la reunió del Consell Executiu, però tot apunta que d’aquí a una setmana, en funció de l’evolució de la pandèmia, es plantejarà la possibilitat de relaxar altres mesures com el límit de 10 persones en reunions (la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, ja va dir que segurament seria la següent restricció a caure després del toc de queda al ser drets fonamentals) i d’aforaments en sectors com l’hostaleria, que és del 50% a l’interior, mentre que en altres com la cultura i l’esport és del 70%.

“S’analitzaran totes les xifres en profunditat, no només les de salut, sinó totes aquelles que tenen un impacte també social i econòmic”, va dir Argimon. Segons TV3, el departament d’Empresa “ha promès a restaurants que les limitacions d’aforament tenen els dies comptats”.A més, hi podria haver canvis amb el certificat Covid. Argimon va explicar que han sol·licitat al Consell Científic Asesor que revisi la seua necessitat en les circumstàncies actuals, a causa de l’efecte de la variant òmicron, que “canvia una mica el panorama respecte del que teníem abans amb la delta”, ja que els vacunats també transmeten el virus amb facilitat.Amb tot, malgrat batre el rècord de contagis setmanals, amb més de 200.000 a Catalunya, Argimon va afirmar que “en els últims dies estem desaccelerant, però no a un gran ritme”, i que “encara han passat pocs dies, per la qual cosa hem de veure aquesta setmana com anirem”.

Per aquest motiu, va demanar “prudència” durant aquesta setmana, que va definir com a “clau”, per saber si s’assoleix, o no, el pic de la sisena onada, la setena a Lleida.

La futura vacuna catalana servirà de reforç

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, van visitar ahir les instal·lacions de la farmacèutica Hipra d’Amer, que està desenvolupant una vacuna contra la Covid. Aragonès va subratllar que ben aviat començarà la tercera fase, serà “una vacuna catalana plenament europea” i que, segons les previsions, tindrà una “alta efectivitat”. Per aquest motiu, va anunciar que el Govern “col·laborarà al màxim” perquè sigui una de les vacunes que s’administrin a Catalunya com a dosi de reforç.

Si es compleixen els terminis, aquesta vacuna arribarà al mercat abans de l’estiu.

tracking