SEGRE

MOBILITAT VIA PÚBLICA

Descarten recuperar el doble sentit als carrers Lluís Companys i Acadèmia de Lleida

Un estudi així ho indica, i planteja canvis a Unió, Templers i Manuel de Palacio i regular amb semàfors un encreuament || Presentació als veïns per debatre-ho

Imatge del carrer Lluís Companys amb dos turismes circulant en un únic sentit.

Imatge del carrer Lluís Companys amb dos turismes circulant en un únic sentit.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estudi de mobilitat sobre la zona d’Escorxador-Templers encarregat per la Paeria descarta recuperar el doble sentit de circulació als carrers Lluís Companys i Acadèmia, però sí que aposta per canvis totals o parcials del trànsit en vies transversals per a una millor connectivitat, i instal·lar semàfors a l’encreuament d’aquesta última via amb Manuel de Palacio i República del Paraguai. Així ho indiquen les conclusions de l’estudi presentat ahir als veïns en la reunió extraordinària de consell de zona. Les diferents alternatives analitzades per millorar la mobilitat són quatre.

La primera és mantenir l’escenari actual; la segona, recuperar el doble sentit a Lluís Companys i Acadèmia; la tercera, canvis de sentit parcials a Templers i Unió i complet a Manuel de Palacio; i la quarta, canvis de sentit complets en els tres carrers. L’estudi exposa que “l’alternativa 2 empitjora tots els paràmetres de mobilitat, per la qual cosa no és recomanable”, i defensa que la 3 i 4 “milloren substancialment l’accessibilitat respecte a la situació anterior”. Detalla que qualssevol d’aquestes dos “resolen el problema d’accessibilitat amb cotxe a tots els punts del barri”.

Com a altres possibles propostes a estudiar, planteja ampliar voreres, deixar un carril de circulació per sentit a Lluís Companys i Acadèmia, ampliar la xarxa de carril bici segregat en aquests carrers i incrementar les places de pàrquing de bicicletes i patinets.

La Paeria obtindrà ara propostes dels veïns i organitzarà una segona sessió per acordar mesures i planificar les actuacions. En aquest sentit, la presidenta veïnal de Templers-Escorxador, Marisa Arias, va dir que els assistents a la reunió ja van proposar algunes idees, “que no tenen per què ser definitives”.

L’anterior govern municipal va convertir Lluís Companys i Acadèmia en unidireccionals el 2018 i aquest canvi va generar queixes veïnals per problemes de connexió. De fet, al principi no era estrany veure vehicles circulant en contradirecció per aquesta zona. La Plataforma NoAlSentitÚnic ha demanat en reiterades ocasions revertir el sentit únic fins i tot va organitzar protestes tallant aquests carrers.

La Paeria i l’empresa encarregada de l’estudi el van presentar ahir als veïns del barri.

La Paeria i l’empresa encarregada de l’estudi el van presentar ahir als veïns del barri.JORDI ECHEVARRÍA

tracking