SEGRE

El PSC vol ara suports per poder governar en solitari a la Paeria de Lleida

El cap de l'oposició a la Paeria i primer secretari del PSC de Lleida,  Fèlix Larrosa.

El cap de l'oposició a la Paeria i primer secretari del PSC de Lleida, Fèlix Larrosa.PSC Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC va canviar ahir la seua estratègia per intentar presentar una moció de censura contra l’alcalde, Miquel Pueyo, i va anunciar que aposta per governar en solitari en lloc d’amb el Comú, com preconitzava fins ara. Així, el seu líder i cap de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, va assegurar que “el PSC està en disposició de presentar la moció de censura i en disposició de governar en solitari”. Ho va dir l’endemà que no aconseguissin tancar un acord amb el Comú i que el regidor no adscrit Sergio González proposés aquesta fórmula. Ara bé, Larrosa també va precisar que “l’objectiu són les eleccions del 2023” i que “no estic disposat a governar la ciutat a qualsevol preu”.

El líder socialista va assenyalar que “entendria perfectament que el Comú optés per no donar suport a un govern de coalició atenent els punts de discrepància” (exigeix el veto a Torre Salses i construir un alberg d’una seixantena de places a Pardinyes), però el va instar “a firmar la moció del canvi”. “Que catorze edils recolzin la moció de censura no vol dir que formin part d’un govern”, va destacar Larrosa.

L’opció d’una de censura va sorgir després de perdre Pueyo la qüestió de confiança, però necessita la firma de 14 dels 15 edils de l’oposició, la qual cosa implica el suport conjunt del PP i Comú, i cal presentar-la abans del dia 27. Si no, Pueyo serà ratificat i el pressupost, aprovat.

tracking