SEGRE

Rècord de 4.260 alumnes aïllats a Lleida i problemes per substituir docents

Salut amplia a 7 dies el termini perquè els nens contactes de positius es facin un test a les farmàcies

L'escola Sant Guim de Freixenet, amb la meitat de nens aïllats

L'escola Sant Guim de Freixenet, amb la meitat de nens aïllatsX. Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’allau de contagis de la Covid ha provocat que els centres educatius de Lleida tinguessin ahir 4.261 (+643) alumnes confinats, la xifra més alta de tota la pandèmia, tenint en compte que ara en Infantil i Primària hi ha quarantena a partir de cinc positius a l’aula. A Catalunya també hi ha rècord de 93.386 estudiants aïllats, i sense el nou protocol de quarantenes n’hi hauria més de 600.000, segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

A la província hi havia 7 grups confinats (+3), la llar d’infants de Menàrguens ha tancat i, com a exemple, un total de 57 dels 125 alumnes de l’escola de Sant Guim de Freixenet estan en quarantena després de detectar- se 27 casos en els últims 10 dies. En el que portem de segon trimestre s’han fet 180.318 tests a nens que són contactes estrets, 160.522 en farmàcies, dels quals 11.721 han donat positiu (6,5%), i la situació a les farmàcies és de “col·lapse” i d’estar “superades per la demanda”. Per aquest motiu, Salut ha ampliat el termini perquè els nens es facin el test a les farmàcies dels quatre als set dies. A aquesta situació cal sumar- li els professors que també estan aïllats, que ahir eren 393 a Lleida (+35), i els problemes que hi ha per substituir-los, malgrat que Educació ha accelerat al màxim els tràmits.

Per exemple, ahir en un institut de la capital hi havia 5 vacants per cobrir, en un altre 4 i en un tercer, quatre més, i algunes d’elles porten una setmana en aquesta situació. Altres centres s’han quedat sense el vetllador de suport als alumnes amb necessitats especials o sense conserge. A la concertada, al problema de les baixes se suma el fet que alguns docents estan apuntats a la borsa de substitucions de la pública i se’n van quan els truquen, però diversos directors van indicar que fins ara han aconseguit trampejar la situació. La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) ha demanat poder contractar estudiants del grau d’Educació, però la conselleria ho ha descartat.

En paral·lel, una vintena de famílies de Lleida presentaran avui una denúncia davantd’Educació “per discriminació”, ja que “amb un contagi a l’aula, els adolescents que no estan vacunats han de confinar-se sense fer-los cap prova i en alguns casos els professors no donen l’opció de seguir la classe de forma telemàtica”. Així mateix, Argimon va destacar que l’onada està afectant tots els àmbits i que en més de 25 dies s’han encomanat a Catalunya més de 700.000 persones per l’òmicron. En el sistema sanitari, hi ha 4.763 professionals de baixa, dels quals uns 400 són de Lleida, el doble que fa dos setmanes i més del 5% de la plantilla.

tracking