SEGRE

RELIGIÓ VEÏNS

Campana en honor als pares

Una família la cedeix a l'església de Montserrat 59 anys després que els seus progenitors li donessin una imatge de la Verge dels Pobres || Demà serà beneïda

Montserrat Delmás, observant la campana que han donat com a homenatge als seus pares.

Montserrat Delmás, observant la campana que han donat com a homenatge als seus pares.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’església de la Mare de Déu de Montserrat, situada a la sortida de Ciutat Jardí al peu de la carretera N-240, és un clar exemple d’unió veïnal. Va ser construïda als anys cinquanta pels mateixos veïns d’aquesta partida de l’Horta, que estaven cansats d’haver d’anar a l’església de Sant Llorenç, després que els propietaris dels terrenys també els cedissin per acollir aquest temple. Les obres van ser sufragades pels veïns amb donatius, ja fossin econòmics o d’imatges i decoració religiosa i, precisament, una d’aquestes famílies, que fa 59 anys va donar una talla de la Verge dels Pobres, ha tornat a fer ara un donatiu.

Però aquesta vegada no es tracta d’una figura, sinó d’una campana que demà a les set de la tarda serà beneïda pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i després serà instal·lada al campanar. “Els meus pares, Carles Delmás i Hipòlita Domingo, eren molt devots de la Mare de Déu dels Pobres i van donar tres imatges de la verge, una a la parròquia de Montserrat, una altra a la del Secà de Sant Pere i la tercera a la de Pardinyes”, explica Montserrat Delmás, que juntament amb la seua família és la que ha donat la nova campana. “Fa temps van contactar amb mi de la parròquia amb motiu de la imatge que van donar els meus pares i vam decidir que, en record i homenatge al donatiu que van fer a l’església, seria una bona idea donar una campana per a la parròquia.”La família Delmás s’hi va posar immediatament i van adquirir una campana que va ser fosa a Cantàbria per després completar el procés de fabricació a Lleida.

Va ser modelada en un taller d’Alcoletge i s’hi va esculpir una imatge de la Mare de Déu dels Pobres i els noms dels pares de Montserrat Delmás que van donar la talla fa 59 anys. “Ha fet un viatge molt llarg, de Cantàbria a la parròquia passant per Alcoletge, tot per recordar als nostres pares”, va assenyalar Delmás. Des de la junta de la parròquia es van mostrar molt agraïts, van destacar aquest gest “per recordar la devoció de la família Delmás cap a la verge” i van afegir que la instal·lació elèctrica va anar a càrrec d’un professor del col·legi Episcopal.

Està previst que demà es beneeixi la campana, se li assignin uns padrins i es col·loqui dalt del temple per donar les hores en record de Carles i Hipòlita.

Montserrat Delmás, observant la campana que han donat com a homenatge als seus pares.

Montserrat Delmás, observant la campana que han donat com a homenatge als seus pares.JORDI ECHEVARRIA

tracking