SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Demanen dos anys i mig de presó per al professor d'un institut de Lleida acusat d'abusos

La Fiscalia sol·licita que se li prohibeixi qualsevol professió amb contacte amb menors durant el temps de condemna || Els fets van tenir lloc l'agost del 2020

Imatge d’arxiu d’una protesta a la plaça Paeria contra la violència sexual.

Imatge d’arxiu d’una protesta a la plaça Paeria contra la violència sexual.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una condemna de dos anys i mig de presó per al professor de filosofia H.H.A., de 44 anys, acusat d’abusar sexualment d’una exalumna l’agost del 2020. El cas, que va avançar SEGRE, espera ara que s’assenyali data per al judici, després que l’acusació particular, que exerceix la família de la víctima, també presentés un escrit el desembre passat en què demana una pena de tres anys de presó. L’investigat és un exprofessor de l’institut Màrius Torres de Lleida que el passat curs va canviar de centre educatiu.

Segons el Ministeri Públic, els fets van tenir lloc el 14 d’agost del 2020, quan la víctima, que tenia 17 anys, va anar a casa del seu exprofessor, que li havia fet classes durant el primer trimestre del 2018, per recollir uns llibres que ell li va dir que volia regalar-li. Una vegada al domicili i quan la jove es va queixar de mal d’esquena, la Fiscalia assenyala que l’acusat li va oferir fer-li un massatge i que en un moment donat, “guiat per l’ànim de satisfer els seus instints sexuals”, li va fer diversos tocaments. Segons l’escrit del Ministeri Públic, la jove es va quedar bloquejada i sorpresa, ja que “ella havia pujat sola en la confiança que li feia que l’acusat havia estat el seu professor”. Finalment, la jove va anar al lavabo i va enviar missatges al seu nòvio perquè li truqués. Li va dir a l’acusat que li trucava la seua mare i que havia de marxar per poder abandonar ràpidament l’habitatge.

La Fiscalia, a banda dels dos anys i mig de presó, sol·licita la inhabilitació de l’acusat per a qualsevol professió o activitat que comporti contacte regular amb persones menors d’edat durant el temps de condemna. Així mateix, demana que se li imposi llibertat vigilada durant cinc anys i indemnitzi la víctima amb 3.000 euros pels danys morals causats.

Durant la investigació, una dona de 35 anys va explicar davant dels Mossos d’Esquadra que havia patit un fet similar amb l’acusat quan ella tenia 18 anys, una cosa que no s’inclou en la causa. El mes d’octubre passat, un exmonitor del Gili i Gaya va acceptar una condemna d’un any de presó per enviar fotografies eròtiques a dos alumnes de 15 i 16 anys.

Insten a revisar els protocols escolars contra l’abús sexual L’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial va destacar ahir la necessitat d’“emprendre com més aviat millor” la reforma de la llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere. Planteja estendre el concepte de violència sobre la dona als supòsits que tenen lloc fora de l’àmbit de la parella, com per exemple els delictes sexuals comesos per desconeguts de la víctima. Així mateix, alerta de la gran incidència de la violència sexual sobre menors d’edat i recomana revisar els protocols escolars per a una ràpida detecció. De la mateixa manera, reclama més jutjats de violència sobre la dona, l’elaboració de perfils de les víctimes menors més vulnerables per a la detecció precoç, millorar la coordinació entre operadors jurídics, metges i centres escolars, i impartir formació específica per a jutges.

tracking