SEGRE

LLEIDA

El toc de queda s'extingeix sense que Salut reobri el lleure nocturn

El sector qualifica de “fracàs” el tancament com a mesura per frenar contagis || Set dies més de reunions amb 10 persones com a màxim i de restricció d'aforaments

Control de trànsit a Lleida durant el toc de queda.

Control de trànsit a Lleida durant el toc de queda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El toc de queda entre la una i les sis de la matinada que estava en vigor des del Nadal passat va expirar ahir, mentre Salut continua sense veure clara la reobertura del lleure nocturn. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va afirmar ahir a Ràdio 4 que “no és el moment” de reobrir aquests locals, davant la incidència de la sisena onada, la setena a Lleida, i va afegir que dilluns el Procicat revisarà les actuals restriccions. Precisament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar ahir continuar fins al dia 27 amb la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones, la reducció d’aforaments en hostaleria, comerç, activitats esportives i culturals i en cerimònies, així com el passaport Covid, l’ús del qual també està en anàlisi per part del comitè assessor.

La patronal del sector de l’hostaleria Fecasarm va defensar que el tancament de pubs i discoteques no ha servit per frenar els contagis de Covid en aquesta onada i va remarcar que continuar sense obrir-los fomentarà els botellons. Santi Salvador, portaveu del lleure nocturn de la Federació d’Hostaleria de Lleida, va qualificar de “fracàs aquesta mesura”. “Vam poder obrir d’octubre a desembre i no van pujar els casos i ara estem tancats i sí que pugen.

Nosaltres no som els responsables, però l’estem patint”, va argumentar. Va detallar que en total porten “585 dies tancats” i va assegurar que senten “impotència”. Va dir que “la setmana que ve surten les subvencions del departament d’Empresa i ajudaran una mica a pal·liar la frustració, però no és suficient”.

Així mateix, va reclamar acabar amb la “incertesa” de no saber quan poden reobrir de nou.Mentrestant, els contagis continuen batent rècords, amb 2.486 nous notificats ahir per Salut a la província de Lleida (vegeu el desglossament lateral). El Sindicat d’Infermeria (Satse) va denunciar que l’actual conjuntura genera un “terrible desgast de la salut psicològica” en els professionals d’infermeria, ja que pateixen una “major sobrecàrrega i tensió assistencial” al no reforçar-se els serveis de salut.

Nou rècord de casos a Lleida però baixen els hospitalitzats

Lleida va registrar ahir un nou rècord de contagis diaris, amb 2.486 casos notificats per Salut, 2.150 al pla i 336 a l’Alt Pirineu i Aran. El total des de l’inici de la pandèmia és de 104.661, de manera que una quarta part dels lleidatans s’ha infectat. No obstant, el departament no va comunicar cap defunció i el número d’hospitalitzats per Covid va a la baixa, amb 7 menys. A la regió sanitària de Lleida hi ha 115 ingressats (-4) i 11 a les comarques de muntanya (-3). El risc de rebrot segueix disparat, però el percentatge de proves positives està descendint, ja que a Lleida se situa ara en un 22,72% i en un 20,14 al Pirineu, quan la setmana anterior va ser del 24,41% i el 29,09%, respectivament. A Catalunya, Salut va reportar, 52,237 casos i 54 morts, així com 85 hospitalitzats més (2.703) i dos menys a les UCI (504). Pel que fa al nivell d’Espanya, la incidència de casos per cada 100.000 habitants porta dos dies baixant.

tracking