SEGRE

POLÍTICA ERC

“Hi ha jutges que han constituït una espècie de tercera cambra legislativa”

Junqueras diu a Lleida que rectificar decisions de parlaments “és una anomalia” || Asegura que Pueyo i la gran majoria d'alcaldes repetiran com a candidats

Junqueras, a la dreta, va estar acompanyat per Pueyo i Mariama Sall en la presentació del seu llibre.

Junqueras, a la dreta, va estar acompanyat per Pueyo i Mariama Sall en la presentació del seu llibre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va considerar ahir a Lleida que “és evident que a l’Estat espanyol part dels jutges que han decidit constituir-se en una espècie de tercera cambra legislativa que creuen que pot rectificar les decisions que prenen els parlaments elegits pel vot de la ciutadania, i això és una anomalia en qualsevol democràcia occidental”. Ho va afirmar amb referència a les sentències contra el procés i a resolucions com les del castellà a les aules o sobre el diputat Pau Juvillà (vegeu pàgines 19 i 20), en declaracions a aquest diari durant el transcurs d’una visita a la ciutat per donar suport a l’alcalde, Miquel Pueyo, i al seu equip de govern abans de presentar a la tarda a les instal·lacions del Sícoris Club el seu nou llibre: Contra l’adversitat. Sobre Juvillà, va indicar que “treballarem per estudiar tots els mecanismes possibles perquè no hagi de deixar l’escó”.

El líder d’ERC i l’alcalde van recórrer al matí la Mariola i a la tarda l’Eix. Junqueras va ser contundent a l’assegurar que “no hi ha cap discussió” al voltant del fet que Pueyo i el gruix dels alcaldes i alcaldesses del partit a Lleida “repetiran com a candidats” en les municipals de l’any que ve. Va assenyalar que estan “molt orgullosos” de la seua tasca en una conjuntura tan difícil com la que han afrontat en aquest mandat i es va mostrar convençut que ERC obtindrà més alcaldies.D’altra banda, una desena de membres de la PAH van demanar la dimissió de la regidora Mariama Sall davant del recinte on Junqueras va presentar el seu llibre.

Veu “interès d’una persona” en l’intent de censuraJunqueras va subratllar que “el millor que li pot passar a Lleida” és que Pueyo sigui confirmat com a alcalde el dia 27 i va vaticinar que la moció de censura que promou el PSC després de perdre l’alcalde la qüestió de confiança no prosperarà. Va afirmar que Pueyo encarna “un canvi en transparència, en bon govern i proximitat amb la gent” que ha provocat “el nerviosisme d’algunes persones del PSC, que davant d’unes maneres de fer polítiques molt millors, volen fer el possible per evitar la continuïtat d’aquest govern” i “intenten sumar alternatives que tothom sap que són clarament contràries entre elles”. “Estem convençuts que aquest intent de moció de censura a la desesperada, de satisfer l’ambició personal d’una persona en concret no tirarà endavant”, va reblar, en una evident al·lusió a Fèlix Larrosa.

“Hi ha interessos de persones que no van saber guanyar-se la confiança dels ciutadans i ara torpedinen els pressupostos que Lleida necessita”, va indicar. Finalment, va reivindicar la tasca del govern de la Paeria destacant l’impuls al polígon de Torreblanca, el projecte de l’alberg per a temporers i la voluntat d’eliminar els barracons en escoles, entre altres punts.

tracking