SEGRE

La consellera Ciuró visita la 59a Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues

Anima al territori a continuar generant oportunitats de futur i es compromet a impulsar el consum d’oli Verge Extra i les Garrigues des del Departament de Justícia

El xef Javier Torres

La consellera Ciuró visita la 59a Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, ha animat les empreses, autònoms i emprenedors de les Garrigues a continuar “amb el seu esforç” per generar oportunitats de futur per a tothom a un territori que, amb esforç, empenta i compromís, ha estat capaç de convertir un producte ancestral i arrelat com és l’Oli Verge Extra i les Garrigues en motor de la seva economia, tret d’identitat i referent mundial de salut.

Ho ha fet aquest dissabte a la 59a Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues durant l’entrega dels guardons a les millors iniciatives comercial, turística i a la millor trajectòria empresarial d’aquest 2021 i els premis a la tradició i la innovació. Ciuró s’ha compromès també a fer “tot el possible” per garantir que als diferents equipaments que depenen del Departament de Justícia es consumeixin productes Km 0 com l’Oli de les Garrigues.

El premi a la millor iniciativa comercial ha estat per Tot Informàtica Serveis integrals, una firma borgenca la qual destaca per haver obert aquest 2021 a la capital garriguenca una botiga de grans dimensions on s’ofereixen tota mena de serveis relacionats amb la informàtica, productes nous i, per tal de contribuir a la sostenibilitat, productes recondicionats.

El premi a la millor iniciativa turística ha estat per La Cantera de Vinaixa, empresa que ha impulsat un allotjament turístic en aquest municipi garriguenc i el premi a la millor trajectòria empresarial, per la Cooperativa Sant Isidre de Juncosa, de les Garrigues, la qual destaca per l’impuls que ha donat en aquests darrers anys a noves estratègies per exportar els seus productes.

Finalment, el Premi a la Innovació ha estat per l’Agrupació de Comerciants de les Borges Blanques en reconeixement de la seva aposta per les noves tecnologies amb la campanya de dinamització comercial Sóc qui més compra a les Borges Blanques i el Premi a la Tradició, per les firmes apícoles Mel de les Garrigues, Mel Salagut i Apícola Bee Happy.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha reconegut el valor de la feina dels emprenedors guardonats i, per extensió, de totes les persones que “aposten; cada dia i amb la seva feina, el seu esforç i els seus recursos; per projectes de futur al nostre territori”.

Compromís del Departament de Justícia amb els productes Km 0

Ciuró s’ha compromès també a fer “tot el possible” per garantir que es consumeixin productes de qualitat amb origen al camp català en els diversos equipaments, com ara els centres penitenciaris, que depenen del Departament: “els productes de km 0 ens fan ser més sostenibles perquè redueixen la nostra petjada de carboni i consumir-los ajuda a què hi hagi país a cada racó del país i permet que qui li agrada la terra i vol fer de pagès se’n pugui dedicar. Farem el que es pugui per combinar aquest interès que tenim amb allò que estableixen les lleis de contractació”, ha dit.

Xifres de l’edició 2021 de la Fira

L’edició 2022 de la Fira de l’Oli i les Garrigues és la primera que combina el seu format presencial amb el format híbrid i aquesta novetat és conseqüència de l’èxit que es va assolir amb l’edició 2021 de la Fira, la qual va ser exclusivament virtual. Les xifres d’aquell certamen han estat repassades aquest 22 de gener pel regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de les Borges Blanques i gerent del Patronat Fira les Garrigues, Jordi Ribalta, qui ha recordat que firaoli.cat va registrar més de 60.000 visites durant els tres dies de la Fira i, d’aquestes, el 50% eren habituals i amb un temps mitjà de sessió en visita de 5 minuts.

De tots els continguts que es van oferir, els que més interès van generar foren les demostracions gastronòmiques, els concursos i els actes i conferències i el més gran volum de visitants procedia de Catalunya i la resta de l’Estat, indrets des dels quals es van veure 296.375 pàgines. Seguidament, destaquen també com a origen dels visitants els Estats Units, amb 98.342 pàgines vistes i Singapur i Israel; amb, respectivament, 11.750 i 8.170. L’èxit assolit el 2021, ha explicat Ribalta, “ens ha fet decidir apostar enguany per un format híbrid”, ha explicat.

Actes més destacats d’aquest 22 de gener i de diumenge, dia 23

A més a més del lliurament dels premis a les millors iniciatives, ha destacat el Xoucooking que els xef Javier Torres, del restaurant Hermanos Torres, han ofert a l’Espai Gastronòmic i la presentació, amb la presència del mateix Josep Lladonosa, de la 2a edició dels Premis Lladonosa, en els quals alumnes de les escoles d’hostaleria de Catalunya hauran de superar el repte d’elaborar aperitius i plats d’elaboració gastronòmica amb oli Verge Extra de les Borges.

A la tarda d’aquest dissabte queden actes com la Proclamació del periodista Pepe Antich i la influencer gastronòmica Dolors Mateu com ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya 2022, l’agermanament de la Fira de l’Oli i les Garrigues amb la Fira del Pa i el Cereal de Cervera que presidirà el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró i la presentació del llibre Olis d’Oliva i Salut. Beneficis saludables del Verge Extra del doctor i premi Cultura de l’Oli 2018, Eduard Escrich.

La consellera de Justícia

La consellera Ciuró visita la 59a Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues

Alguns dels premiats.

La consellera Ciuró visita la 59a Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues

tracking