SEGRE
Els alumnes, com la Gisela, s’encarreguen d’anotar els mesuraments.

Els alumnes, com la Gisela, s’encarreguen d’anotar els mesuraments.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’institut Torre Vicens de la ciutat de Lleida és l’únic de la província que participa en el projecte Escoles Sentinella, que impulsen els departaments de Salut i Educació per conèixer l’impacte de la Covid-19 als centres educatius. A tot Catalunya són 26 i els mateixos alumnes es converteixen en certa manera en investigadors, ja que són els encarregats d’anotar periòdicament (cada vint minuts) les dades que ofereixen els sensors instal·lats a vuit aules sobre la concentració de CO2, la humitat relativa i la temperatura, així com el número d’alumnes i docents a l’aula i si hi ha ventilació per determinar el nivell d’exposició al virus d’estudiants i personal docent. I és que com més gran és la concentració de CO2 a les classes, més possibilitats de transmissió del coronavirus i de contagis a l’aula.

A l’abril o al maig està previst repetir l’activitat per tenir dades de les mateixes aules en dos moments diferents i poder comparar-los.Gisela Bentoldrà, de segon d’ESO, és una de les alumnes que participen en el projecte, que considera “interessant”. Explica que durant tota aquesta setmana fan torns per apuntar els mesuraments i els professors consideren que aquesta activitat els motiva i els fa sentir més responsables. Les dades obtingudes seran treballades també a classe en diferents assignatures i etapes educatives (ESO, Batxillerat i cicles de FP), segons va indicar la directora de l’institut, Chus Castro.

En total, hi participen uns 240 estudiants i la directora espera que la implicació en el programa serveixi perquè prenguin més consciència de la importància de les mesures de prevenció, “com col·locar-se la mascareta correctament, i no per sota del nas”.L’institut va començar el projecte d’Escoles Sentinella a l’inici del curs amb una enquesta a alumnes i docents sobre les seues actituds i conductes respecte a la Covid, previ consentiment informat de les famílies o els mateixos estudiants si són majors de setze anys. Es preveu repetir-la de nou a final de curs per comprovar si s’han modificat o no alguns hàbits.Una altra part destacada del projecte és l’estudi de l’impacte de la pandèmia en la salut mental. Per a això els professors rebran una formació específica i després fins a final de curs programaran activitats amb els alumnes a l’aula i algunes també a casa amb les famílies.Com a colofó, es preveu organitzar al juny un congrés en què participaran els vint-i-sis centres educatius implicats en el projecte, que compartiran les dades obtingudes.

La informació servirà de base als experts per dissenyar polítiques de prevenció i control de la transmissió del virus en l’àmbit educatiu.

Les dades obtingudes pels mateixos estudiants a través d’uns sensors es treballaran a classe

Els alumnes, com la Gisela, s’encarreguen d’anotar els mesuraments.

Els alumnes, com la Gisela, s’encarreguen d’anotar els mesuraments.GERARD HOYAS

Els alumnes, com la Gisela, s’encarreguen d’anotar els mesuraments.

Els alumnes, com la Gisela, s’encarreguen d’anotar els mesuraments.GERARD HOYAS

tracking