SEGRE

UNIVERSITAT AVALUACIÓ

Prova pilot a la UdL per valorar les aptituds dels futurs metges

Un test per determinar la seua empatia, habilitat comunicativa i capacitat per suportar la pressió || Aquest curs el provaran alumnes de primer voluntaris

Reforçar el català com a llengua de futur és un dels objectius del Pacte Nacional per la Llengua

Reforçar el català com a llengua de futur és un dels objectius del Pacte Nacional per la LlenguaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Medicina de la Universitat de Lleida (UdL) i les altres set facultats de Catalunya provaran aquest curs amb alumnes de primer voluntaris un test que han elaborat per avaluar les seues aptituds (pensament crític i raonament), habilitats interpersonals (habilitats comunicatives i empatia, per exemple) i actituds (requisits emocionals). La idea inicial era que haguessin de passar-lo els futurs estudiants de Medicina, a banda de la selectivitat, per determinar si són aptes per cursar aquests estudis, igual que ocorre amb les Proves d’Aptitud Personal (PAP) que en l’actualitat ja han de superar els aspirants a graus d’Educació. La degana de Medicina de la UdL, Anna Casanovas, va detallar que la finalitat de la prova no és valorar si tenen coneixements mèdics, sinó “la seua empatia, compassió, comunicació, capacitat de suportar la pressió i resiliència”, entre altres qüestions.

I és que les facultats han detectat que hi ha estudiants acadèmicament brillants (la nota per entrar a Medicina és la més alta de la UdL, un 12,799 aquest curs), però que no tenen les habilitats i capacitats necessàries per ser metge, situació que en alguns casos els porta fins i tot a abandonar els estudis.

Ha estat elaborat per les 8 facultats de Medicina de Catalunya i ho programaran totes el mateix dia i hora

Casanovas va indicar que la conselleria d’Investigació i Universitat ha deixat el projecte en stand by de moment, però va remarcar que les facultats han acordat seguir i provar el test amb alumnes de primer per validar-lo. I també un altre dels motius és perquè els dos anys treballant en aquest test, amb reunions gairebé mensuals, no caiguin en sac foradat. De fet, assenyala que ja ho han provat amb professors voluntaris.

Va detallar que per a la primera part de la prova s’han basat en un test dels Estats Units, per a la segona en un altre que apliquen els college d’Irlanda i per a la tercera, en un altre que es porta a terme al Regne Unit.Totes les facultats de Medicina programaran la prova el mateix dia i a la mateixa hora, com es faria si fos real. La degana va apuntar que prenen aquesta iniciativa com “un treball científic sobre educació mèdica” i els resultats potser es publicaran en alguna revisa de l’àmbit mèdic. En tot cas, els comunicaran a la direcció general d’Universitats i a la conselleria perquè tinguin evidències sobre el test i puguin tenir-les en compte a l’hora de decidir si finalment s’aplica aquesta prova als futurs estudiants de la carrera de Medicina.

tracking