SEGRE

El conseller d'Educació diu que les xifres dels sindicats "no són reals" i afirma que s'estan cobrint totes les baixes

Cambray diu que des del retorn a les aules després de Nadal s'han fet més de 12.000 substitucions efectives

Cambray, aquest dijous en un moment de la visita al solar de Cappont on està prevista la construcció d'un institut.

El conseller d'Educació diu que les xifres dels sindicats "no són reals" i afirma que s'estan cobrint totes les baixesGerard Hoyas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, assegura que des de la tornada a l'escola després de les vacances de Nadal el departament vetlla per "substituir totes les baixes de curta durada" i nega les xifres dels sindicats que asseguren que aquestes baixes no s'estan cobrint en una part important dels centres educatius. "Les xifres que s'estan donant que no s'estan cobrint aquestes baixes no són reals, no s'ajusten al que està passant", ha afirmat el conseller, que ha explicat que els nomenaments es fan a diari i que, en aquells casos que no es cobreixen el mateix dia, passen a l'endemà. Durant la seva visita a Lleida també ha indicat que des del retorn a les aules a principis de mes s'han fet més de 12.000 substitucions efectives.

El conseller d'Educació ha reiterat que la presencialitat a les escoles "és més important que mai" pel que fa al nivell acadèmic i emocional dels estudiants. Així, ha dit que des d'Educació es treballa per substituir totes les baixes de curta durada i ha afegit que, perquè així sigui, es fan nomenaments cada dia.

En aquest sentit, ha dit que des de la tornada a les aules s'han fet més de 12.000 substitucions efectives i ha afegit que les baixes que no es cobreixen es deu al fet que les persones inscrites a la borsa no accepten la plaça i, per tant, aquest nomenament es passa a l'endemà. "Les baixes que no es cobreixen no és perquè no fem els nomenaments sinó perquè la persona que està a la borsa no està obligada a acceptar i, per tant, aquest nomenament va al dia següent", ha dit.

Per aquest motiu, Cambray considera que les xifres que els sindicats han donat i que asseguren que no s'estan cobrint les baixes per covid-19 a un nombre important dels centres "no són reals i no s'ajusten al que està passant". "Podem donar una resposta a una escola presencial perquè els centres, malgrat la situació, es reorganitzen i tots els nens tenen un mestre", ha finalitzat.

tracking