SEGRE

ECONOMIA TRIBUTS

Pimec es planteja reclamar l'IAE pel tancament per Covid

Sentències ho avalen en altres municipis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La patronal de la micro, petita i mitjana empresa Pimec Lleida no descarta demanar la devolució dels imports cobrats en concepte d’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) als negocis que es van veure obligats a tancar per la pandèmia de Covid. Júlia Arnó, vicepresidenta de Pimec Lleida, va assegurar que veuen “amb bons ulls tot el que sigui alliberar o suspendre temporalment el cobrament en períodes d’ofec empresarial per causes de força major”. Va argumentar que “quan hi ha una imposició de tancament deixes de tenir recursos i si et ve un càrrec, no és factible i ha provocat que moltes empreses, per haver hagut d’assumir pagaments ordinaris en períodes extraordinaris, hagin hagut de tancar perquè no disposaven de mesures bancàries o ajuts que no han acabat d’arribar a segons quin sector”.

“Per tant, la suspensió d’aquest impost en període de tancament té tot el sentit del món. No descartem estudiar-ho, s’ha posat sobre la taula recentment”, va remarcar. En canvi, el president de la Confederació d’Associacions Empresarials de Lleida (Coell), Josep Maria Gardeñes, va dir que no s’han plantejat aquesta qüestió, però que a nivell particular les empreses tenen dret a reclamar.

La recaptació anual de la Paeria per IAE és d’uns 6,5 milions.Sentències a València, Alacant i Badajoz obliguen els ajuntaments a retornar a hotels i casinos l’import recaptat per aquest tribut durant el tancament a l’aplicar la mateixa doctrina del Tribunal Constitucional sobre la plusvàlua, que diu que si no hi ha activitat, no s’ha de tributar, segons va publicar ahir Expansión.

tracking