SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Indemnització d'1,1 milions d'euros per deixar paraplègic el seu copilot

El conductor ha estat condemnat per atropellar la víctima al caure aquesta del cotxe || La tragèdia va ser el 2017 en un pàrquing dels Alamús després d'una discussió

Els fets van tenir lloc la matinada del 17 d’octubre del 2017 a l’Ll-11 al terme dels Alamús.

Els fets van tenir lloc la matinada del 17 d’octubre del 2017 a l’Ll-11 al terme dels Alamús.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un conductor i la companyia d’assegurances del seu vehicle a indemnitzar amb 1,1 milions d’euros un lleidatà de 37 anys que l’octubre del 2017 va atropellar als Alamús un home, que va quedar paraplègic a conseqüència de les lesions que es va fer al caure del cotxe. L’acusat ja va ser condemnat en un judici de conformitat l’abril passat al jutjat penal 2 de Lleida. Va ser condemnat al pagament d’una multa de 270 euros com a autor d’un delicte de lesions per imprudència després de l’acord entre Fiscalia, defensa i acusació particular, representada per Xavier Prats, de Prats Advocats.

Malgrat l’acord penal, es va celebrar el judici per la responsabilitat civil a què havien de fer front el condemnat i la companyia asseguradora. La víctima, en una petició a què es va adherir la Fiscalia, va demanar una indemnització d’1,4 milions, dels quals 1,1 milions són per seqüeles i 315.000 per interessos. La companyia va oferir 371.000 euros.

El jutge va fixar en 821.000 euros la responsabilitat civil més uns 315.000 euros en interessos, però la companyia asseguradora va recórrer davant de l’Audiència de Lleida, que l’ha rebaixat ara a uns 783.000 euros més uns 315.000 euros, per la qual cosa ha fixat la indemnització en gairebé 1,1 milions d’euros. L’advocat de la víctima, Xavier Prats, va afirmar que “estem satisfets després de quatre anys de lluita. Durant aquest temps la companyia d’assegurances no va avançar cap indemnització al nostre client tot i la gravetat de les lesions, estava pràcticament en la indigència”.

Els fets van tenir lloc la matinada del 14 d’octubre del 2017 en un pàrquing dels Alamús quan els dos, que eren companys de feina, es disposaven a marxar del lloc i van tenir un aldarull amb un tercer home. La víctima va caure a terra des del cotxe i l’acusat li va passar per sobre amb el vehicle, la qual cosa li va provocar una lesió medul·lar. L’ara condemnat va reconèixer que va atropellar la víctima –que era el copilot– perquè es va posar nerviós davant de la presència del tercer home amb qui van tenir l’aldarull.

La víctima va estar quatre mesos hospitalitzada.

tracking