SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a pagar 400 milions pel narcosubmarí gallec

Set anys de presó per a un lleidatà pel carregament de 3.000 quilos de cocaïna || Era una de les quatre persones que esperaven el lliurament, segons la sentència

Imatge del judici a l’Audiència de Pontevedra.

Imatge del judici a l’Audiència de Pontevedra.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Pontevedra ha condemnat a 7 anys de presó i a pagar 400 milions d’euros Iago Rego, natural de Vigo però que fa uns set anys que resideix a les comarques de Lleida, pel cas del narcosubmarí procedent del Brasil que va ser interceptat el novembre del 2019 a la ria d’Aldán, a Cangas (Pontevedra), amb 3.000 quilos de cocaïna. Els tres tripulants del narcosubmarí enfonsat el novembre del 2019 davant les costes d’Aldán han estat condemnats a penes d’11 anys de presó i al pagament de 300 milions d’euros. Els magistrats també han imposat àmplies penes de presó per a les quatre persones que esperaven a terra els tripulants i que, segons recullen els informes policials, eren els que havien d’assistir-los un cop arribessin a Galícia, entre ells Iago Rego.Els magistrats conclouen que tots ells “van col·laborar activament” en l’operació i eren “coneixedors” del carregament que transportava l’embarcació.

Les investigacions van aconseguir localitzar tots els col·laboradors a terra, els primers als cinc dies de l’arribada del narcosubmarí, mentre que Iago Serantes i Iago Rego van ser arrestats als seus domicilis de Mallorca i Albesa, aquest últim gairebé tres mesos després. El tribunal considera provat que els tres tripulants del narcosubmarí van actuar al servei d’una estructura criminal internacional proveïdora d’estupefaents per al transport per via marítima des del Brasil fins a Espanya de més de 3.000 quilos de cocaïna. La droga hauria assolit un valor de mercat superior als 123 milions d’euros.

En total, els condemnats hauran de pagar 3.400 milions d’euros en multes, en una de les partides de cocaïna més grans decomissades a Europa.El narcosubmarí va arribar davant les costes de Pontevedra després de creuar tot l’Atlàntic en un cas insòlit que ja ha provocat la publicació d’un llibre i del qual s’estrenarà una minisèrie (vegeu el desglossament).

Un empresari del kàrting establert des de fa diversos anys a Lleida

D’aquest cas ja se n’ha fet un llibre, Operación Marea Negra, de Javier Romero, i s’estrenarà una minisèrie d’Álex González a Amazon Prime. Al llibre s’explica que quatre dels condemnats, entre ells Rego, eren amics des de la infància.

Així, la relació d’Agustín Álvarez, expromesa espanyola de la boxa, amb la cocaïna data, segons els investigadors, de la seua estada a Lleida. Allà va viatjar per treballar amb un dels seus amics a qui les coses li anaven bé, Iago Rego, un apassionat dels karts, que havia muntat la seua pròpia empresa de distribució de material de kàrting i era un dels responsables del kàrting Indoor Alpicat. Rego va viatjar fins a Galícia els dies previs a l’arribada del narcosubmarí i va intentar llogar una embarcació i un camió per recollir la droga.

tracking