SEGRE

ENSENYAMENT PROJECTES

Mentors voluntaris d'alumnes d'ESO per evitar el seu fracàs escolar

Pla de la Paeria, amb finançament d'Educació, que es durà a terme amb 12 estudiants de sis instituts || Sessions de 2 hores a la setmana extraescolars

Representants sindicals van ocupar ahir la conselleria d’Educació.

Representants sindicals van ocupar ahir la conselleria d’Educació.CARLES MARTÍN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dotze alumnes d’ESO de sis instituts de la ciutat de Lleida que es trobin en situació de vulnerabilitat socioeducativa tindran mentors voluntaris per millorar els seus resultats acadèmics i la seua actitud a l’aula, reduir l’abandó escolar i afavorir la seua integració i també la de les seues famílies. Aquest és l’objectiu del projecte de mentoria socioeducativa que impulsa la Paeria en el marc del Pla de Millora de les Oportunitats Educatives que finança el departament d’Educació. En concret, ha tret a concurs la contractació d’una entitat que contracti un coordinador d’aquest programa, amb titulació d’Educació Social o un cicle formatiu superior d’integració social.

Les seues funcions seran seleccionar, formar, supervisar i orientar els mentors voluntaris i fer un seguiment dels estudiants. La tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Sandra Castro, va indicar que “els voluntaris poden ser tant joves, com per exemple estudiants universitaris o que hagin acabat els seus estudis, com persones grans”. Va afirmar que Educació ofereix finançament per a aquest projecte de forma generalitzada als ajuntaments i alguns ja han licitat aquest servei, però ara per ara estan tenint problemes per trobar voluntaris.Es preveuen dos hores de mentoria a la setmana en horari extraescolar de tarda i la idea és oferir als alumnes suport acadèmic, itineraris formatius, orientació sociolaboral, ús de la llengua catalana i coneixement de l’entorn, així com fomentar el seu creixement personal (autonomia i motivació) i inclusió social.

Els instituts han estat seleccionats per Educació i els alumnes susceptibles de participar en la mentoria (dos per centre) seran elegits pels equips docents conjuntament amb la inspecció educativa.

Ocupen la seu d’Educació contra l’avançament del curs

Representants dels sindicats educatius USTEC, CCOO, Intersindical-CSC, ASPEPC i UGT van ocupar ahir la seu d’Educació per reclamar la retirada de l’ordre del nou calendari escolar i volien quedar-s’hi tota la nit. Demanaven ser rebuts pel conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que dies enrere va anunciar per sorpresa l’inici de curs el 5 de setembre en Infantil i Primària i el 7 a l’ESO, i jornada matinal a les escoles durant tot el mes.

Gonzàlez-Cambray, que no era a la conselleria, va lamentar “la crítica per la crítica” i va dir que “no escoltarem mai l’immobilisme”. Va insistir que la modificació és una demanda històrica i va defensar que és conseller “per prendre decisions”. Els sindicats es van reunir amb la secretària general de l’Educació, Patrícia Gomà, que va assegurar que no retiraran l’ordre.

“Hem pres una decisió política i la tirarem endavant. Una altra cosa és que negociem tot el que envolta aquesta decisió i com ho fem”, va indicar. Va dir que els sindicats no van acudir a la Taula Sectorial de Personal Docent no Universitari.

Educació demana proves a centres de l’Opus que seran mixtos

Educació requereix a les vuit escoles de l’Opus Dei que han anunciat que deixaran de separar per sexe per no perdre el concert que ho demostrin amb proves en un termini de deu dies. Els centres han d’acreditar que han comunicat a les famílies, els claustres i el consell escolar els canvis sobre els espais i el nou projecte educatiu. El conseller Gonzàlez-Cambray va insistir ahir en el fet que “ara no tenen concert” i que no els el renovarà si mantenen la segregació.

Va recordar que tots els centres concertats que separen per sexe ja van rebre la comunicació del final del concert aquest curs. Institució Lleida no tem pel seu concert perquè assegura que ja són una escola mixta des del setembre passat i que a Secundària barregen nois i noies en totes les assignatures optatives i en matemàtiques, llengua catalana i llengua castellana.

tracking