SEGRE

ENSENYAMENT MOBILITZACIONS

Els sindicats anuncien cinc dies de vaga al març contra l'avançament de l'inici del curs

Després de passar la nit tancats a la seu d'Educació i reunir-se amb el conseller, que no té intenció de retirar el nou calendari escolar || Amenacen també de “no començar el curs” si no negocia

Els sindicalistes es van reunir amb el conseller Gonzàlez-Cambray després de passar la nit a la conselleria.

Els sindicalistes es van reunir amb el conseller Gonzàlez-Cambray després de passar la nit a la conselleria.MARIA BELMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres dels sindicats USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc-Sps i UGT que van passar la nit de dijous a divendres tancats a la conselleria d’Educació i van anunciar ahir que convocaran cinc dies de vaga al mes març, sense concretar encara les dates, davant la negativa del conseller Josep Gonzàlez-Cambray a retirar el nou calendari escolar, que preveu iniciar el curs escolar una setmana abans, el 5 de setembre. Iolanda Segura, d’USTEC-TEs, va afirmar que si no aconsegueixen tornar al calendari original, no començaran el curs. “Si el departament i el conseller continua amb aquesta actitud prepotent, poc dialogant i immobilista, no començarem el curs”, va assegurar.

Gonzàlez-Cambray es va reunir amb els representants sindicals i va ratificar que avançarà l’inici del curs. Va defensar que aquesta mesura beneficiarà els alumnes, sobretot els més vulnerables, i les famílies. També va subratllar que no suposarà cap canvi en les condicions laborals dels docents.

La portaveu d’USTEC-STEs va remarcar que no es desconvocarà la vaga si no s’obre una negociació sobre un pressupost educatiu equivalent al 6% del PIB català, la reversió de les retallades, el currículum i el decret de plantilles, estabilització dels interins, l’FP i equiparació salarial, a més del calendari. “Si ens acusen d’immobilistes, que ho facin amb tota justificació”, va afirmar. Per la seua part, el conseller va apostar per “diàleg, diàleg i diàleg”.

“Mà estesa com sempre hem fet, sempre que ens ho han demanat ens hem reunit per parlar del que faci falta. Entre tots, al Consell Escolar i en una taula sindical la setmana vinent, dilluns si és necessari”, va indicar Gonzàlez-Cambray. Així mateix, va animar els sindicats a fer “totes les propostes que puguin millorar aquest avançament del calendari del curs escolar”. Si es confirma aquesta vaga, no serà l’única, ja que la Coordinadora Obrera Sindical (COS), l’Intersindical-CSC i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van convocar ahir una aturada en escoles i instituts el 23 de març contra la sentència que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà i per una educació pública en català.

Afirmen que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a fer el 25% de les classes en castellà en tots els centres educatius és “una peça més de l’estratègia orquestrada per part dels estats espanyol i francès contra la llengua pròpia de la nostra nació”.

tracking