SEGRE

ENSENYAMENT POLÈMICA

El Govern diu que avançar el curs és bo i no necessita aval sindical

La secretària general d'Educació reafirma que la tornada a les aules serà el 5 i el 7 de setembre || Els representants sindicals no descarten més dies de vaga

Representants sindicals es van tancar a la conselleria d’Educació com a protesta.

Representants sindicals es van tancar a la conselleria d’Educació com a protesta.LAURA FÍGULS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dia després de l’anunci dels sindicats de convocar cinc dies de vaga al mes de març contra l’avançament en una setmana de l’inici de curs escolar, la secretària general de la conselleria d’Educació, Patrícia Gomà, va defensar ahir a Catalunya Ràdio que aquesta mesura contempla “totes les bondats pedagògiques”. Va argumentar que unes vacances d’estiu “tan llargues” poden tenir efectes negatius en l’alumnat, per la qual cosa va reafirmar que el curs 2022-2023 començarà el 5 de setembre a Infantil i Primària, i el 7 a l’ESO, Batxillerat i FP. Va destacar que és “una bona mesura per a l’alumnat, que és el centre de les polítiques públiques, i per a les famílies des del punt de vista de la conciliació”.

De fet, creu que “no hem de negociar el que és una proposta política”. “No necessitem el vistiplau dels sindicats per tirar endavant polítiques educatives que creiem que són bones”, va remarcar. Així mateix, veu la vaga convocada “desproporcionada” i “més laboral que pedagògica”.

Va instar els sindicats que, “en lloc d’adoptar posicions tan maximalistes”, dialoguin amb la conselleria per acordar el calendari perquè, va asseverar, l’avenç de curs “és definitiu” i compta amb el consens de tots els agents. Gomà va explicar, a més, que Educació organitzarà “la comunicació i el tancament de plantilles” amb un mes d’antelació per ajustar-se al canvi de calendari, amb la qual cosa a finals de juny tots els centres tindran tancat l’inici de curs. Per la seua part, USTEC-STEs veu “impossible” avançar el curs i va amenaçar amb més dies de vaga.

“No descartem res. El punt número u no és el calendari, sinó que se’ns escolti”, va indicar la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, a Rac1. “El tema del calendari és la gota que ha fet vessar el got.

No volem començar el curs escolar perquè no se’ns escolta i no consentim més aquest menyspreu”, va destacar.

Només 497 alumnes confinats abans d’eliminar les quarantenes

La setmana va tancar amb només 497 alumnes confinats a Lleida (únicament n’hi ha menys a Terres de l’Ebre, amb 396) i 101 professionals educatius. La setmana anterior ja va finalitzar amb poques persones aïllades en els centres educatius (884 estudiants i 155 docents) i lluny queden els 5.466 alumnes i 484 professors, a més de 8 grups complets aïllats, de mitjans de gener, en plena expansió de la variant òmicron.

El descens de contagis permet l’eliminació de les quarantenes generalitzades de contactes estrets sense símptomes de Covid a les escoles a partir de demà, tal com va anunciar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Les mascaretes ja no són obligatòries al pati i el conseller Argimon avala que també es retirin a les aules a partir del dia 28 de febrer als alumnes més petits de Primària, com planteja l’Associació Espanyola de Pediatria.

tracking