SEGRE

Uns 700 docents es manifesten a Lleida en el segon dia de vaga

La manifestació de docents, al seu pas pel carrer Bisbe Messeguer de Lleida.

La manifestació de docents, al seu pas pel carrer Bisbe Messeguer de Lleida.Sònia Espín

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 700 docents, segons l'estimació de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dimecres a la tarda pels carrers de Lleida en el segon dels cinc dies de vaga convocats als centres educatius. Els manifestants, que han sortit de la plaça Víctor Siurana, cridaven "Cambray, valent, fes tu de docent" i"El Cambray no ens fa por, pam i pipa pam i pipa, el Cambray no ens fa por, perquè sóc bon professor", entre d'altres.

El departament d'Educació ha xifrat en un 15,13% el seguiment del segon dia de la vaga als centres públics i en un 7,67% als concertats. Els serveis territorials de Lleida situen el percentatge en el 7,21% i el 20,71%, respectivament.

Aquest dimecres, el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que els centres que ho vulguin podran continuar aplicant els currículums actuals el curs vinent. Ho ha dit en una compareixença a la seu del Departament, després de no haver pogut inaugurar el Saló de l'Ensenyament de Barcelona per la protesta d'un grup de docents.

Els sindicats, no obstant, consideren l'anunci "insuficient". En aquest sentit, des d'USTEC diuen que és "increïble" que dimarts fos innegociable ajornar l'aplicació dels nous currículums i que ara s'hagi concedit.

Els sindicats convocants de la vaga i les protestes rebutgen avançar l’inici del curs al 5 de setembre a Primària i al 7 a Secundària i denuncien que el Govern ho ha imposat sense negociar. A més, demanen reduir en una hora les hores de classe a la setmana per tornar a l’escenari d’abans de les retallades.

Ampliarem la informació

tracking