SEGRE

ENSENYAMENT PLE

El Consell Escolar demana ajornar un any l'avanç de l'inici de curs

Espera que Educació “respecti” l'opinió d'aquest organisme, que no és vinculant

Els integrants del Consell Escolar de Catalunya van votar ahir el dictamen sobre el nou calendari.

Els integrants del Consell Escolar de Catalunya van votar ahir el dictamen sobre el nou calendari.CONSELL ESCOLAR/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell Escolar de Catalunya va aprovar ahir un dictamen no vinculant sobre el nou calendari escolar que inclou una esmena que demana a Educació ajornar un any l’avanç d’inici del curs, segons va confirmar el president, Jesús Viñas, i el portaveu de les entitats que van proposar l’esmena, Jordi de Carreras. L’anunci de la conselleria d’aplicar ja el curs vinent la tornada a les aules el 5 de setembre l’Infantil i Primària i el 7 a Secundària va ser el detonant de les cinc jornades de vaga docent, de les quals encara queden les dels dies 29 i 30.El dictamen va prosperar amb 24 vots a favor, 18 en contra i 3 abstencions. De Carrera va concretar que sindicats, associacions de famílies i moviments pedagògics van donar suport a la moratòria o es van abstenir i va dir que esperen que Educació “respecti” l’opinió de l’organisme.L’esmena indica que “una qüestió tan delicada com és la discussió al voltant de l’ordre de calendari no va ser enviada, com resulta preceptiu, al Consell, per ser debatuda” i afegeix que “és obvi que s’ha mostrat públicament que les opinions, consensos i dissensos que poguessin sorgir al si del Consell poden resultar indiferents”.

Els proposadors destaquen que no s’ha determinat com es finançarà la jornada intensiva anunciada per al setembre a Primària, apunten que es redueix el temps per “poder fer una bona preparació del curs” i demanen “un any de tranquil·litat i estabilitat” per a la comunitat educativa després de la pandèmia. Durant aquest any de marge, proposen estudiar el paper dels municipis en la concreció de propostes educatives i redactar una memòria econòmica sobre el canvi.

Manifestació demà contra el 25% de castellà a les aules

Els sindicats USTEC-STEs, IAC, Intersindical CSC, COS i SEPC han convocat per demà una vaga docent contra el 25 per cent de castellà a les aules, i una manifestació que sortirà a les 12.30 hores de la plaça Víctor Siurana i acabarà al davant els jutjats.

En aquest sentit, remarquen que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “posa més en perill la situació del català en l’àmbit educatiu”. A les 19.00 hores també estan previstes concentracions davant els ajuntaments.

tracking