SEGRE

ENSENYAMENT NOU CURS

Els docents amb nova destinació, al centre abans del 5 de juliol

Per assistir a reunions per organitzar el nou curs || Mantenen la vaga d'avui i demà al fracassar la negociació amb Educació, i preveuen més protestes

Membres del comitè de vaga, al sortir de la negociació fallida.

Membres del comitè de vaga, al sortir de la negociació fallida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El professorat que obtingui una nova destinació per al curs 2022-2023 s’haurà de posar a disposició del centre de destinació abans del 5 de juliol, per “assistir a les reunions que es puguin convocar per organitzar el nou curs escolar”. Així consta en una resolució publicada ahir per la conselleria d’Educació al Diari Oficial de la Generalitat. El departament avança així aquest tràmit com a part del nou calendari escolar, que avança l’inici del curs al 5 de setembre a Infantil i Primària i al 7 a Secundària i que va ser el detonant de la convocatòria de cinc dies de vaga docent, dels quals avui està previst el quart i demà el cinquè.

Els centres hauran d’anunciar les seues vacants abans el 6 de maig, Educació publicarà la llista el 16, els interessats ho hauran de notificar abans del 20, les entrevistes es faran del 23 al 26 del mateix mes i els centres traslladaran les seues propostes abans del 15 de juny.En la resolució equivalent del passat curs es disposava que el professorat havia de dirigir-se al centre de destinació abans del 30 de juliol, però únicament per facilitar les seues dades, no figurava el detall sobre les reunions organitzatives del següent curs.Les negociacions d’ahir entre els representants sindicals i la conselleria van acabar sense acord, de manera que es mantenen la vaga d’avui i demà. USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps, UGT, CGT i Usoc van qualificar la mediació de la conselleria de Treball d’“engany històric” i van assegurar que Educació va aportar “noves propostes que no només no reverteixen les retallades sinó que presenten noves retallades”. Van remarcar que només hi va haver “maquillatges o propostes a molt llarg termini, però cap millora real per als treballadors”.

“Seguirem amb les mobilitzacions. Aquestes vagues són l’inici de noves mobilitzacions, que anirem concretant pròximament,” van anunciar. Els sindicats van insistir a demanar la dimissió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray arran del conflicte educatiu i van assenyalar que el president Pere Aragonès “ho tolera i no fa res”.

Educació, per la seua part, va considerar que “una reversió de retallades té un impacte econòmic altíssim”. “No es poden fer totes de cop perquè estem gestionant diners públics”, va afirmar la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell.Avui no es preveuen actes de protesta a Lleida, però a les 7.45 hores partirà de l’esplanada del Camp d’Esports un autocar cap a la manifestació a Barcelona. Dimecres sí que n’hi ha convocada una a Lleida a les 18.00 des d’Educació a la delegació del Govern.

La Guàrdia Civil demana aplicar el 25% de castellà

L’Associació Professional de la Guàrdia Civil (JUCIL) presentarà un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar el compliment de la sentència del 25% de castellà en tots els centres escolars. Sol·licitarà una indemnització de 450 euros per trimestre a cada guàrdia civil o policia afectat per la no-aplicació de la sentència “en concepte de dany moral”. El TSJC ha de resoldre si aquesta i altres entitats estan legitimades per demanar l’execució al no ser part en la causa.

Cs porta Cambray a Fiscalia per “prevaricació”

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, va anunciar ahir que han presentat una denúncia davant de la Fiscalia del TSJC contra el conseller d’Educació, així com contra altres responsables de la conselleria, al considerar que han incorregut en una presumpta “prevaricació, a l’evitar complir el 25% de castellà”. La denúncia també implica la secretaria general d’Educació, l’assessoria jurídica, la inspecció i la subdirecció general de plurilingüisme.

tracking