SEGRE

ENSENYAMENT MOBILITZACIONS

Sense acord amb Educació després de 5 dies de vaga i protestes dels docents

Mínim seguiment en l'últim dia i manifestació d'unes 150 persones a Lleida || Els sindicats preveuen més mobilitzacions si el conseller no cedeix

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cinquena i última jornada de vaga als centres educatius de Lleida per reclamar la reversió de les retallades va ser descafeïnada. Segons Educació, només la va secundar el 2,45% de la plantilla docent, novament el percentatge més baix de tots els serveis territorials. A tot Catalunya, el departament el va xifrar en el 8,44%, quan el primer dia havia assolit el 31%.

I la protesta al carrer només va reunir a poc més de 150 persones, entre les quals es trobava l’exdelegat d’Educació Miquel Àngel Cullerés (Junts), mentre que la del dia 16 en va congregar unes set-centes. Tanmateix, aquest pot no ser l’últim dia de protestes. Després de quatre reunions amb Educació sense atansar posicions, els sindicats van assegurar que no tenen previst assistir avui a la taula sectorial si no reben una proposta que inclogui revertir les retallades el curs vinent i van avisar de més mobilitzacions “si no hi ha acostament”.

“Encara esperem bona voluntat per part del departament, però si no rebem aquesta proposta ja hem informat que no hi assistirem”, va subratllar USTEC.A Lleida, els manifestants van partir dels serveis territorials d’Educació, on van reclamar una vegada més la dimissió o cessament del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i van cridar que “no són 5 dies de vacances, són 10 anys de retallades”, amb referència que l’avenç de l’inici del curs va ser només el detonant de la convocatòria dels 5 dies de vaga. Corejant consignes com “Cambray, què passe, ves-te’n cap a classe” i “Ahir, avui, demà, l’escola en català”, van anar per Ronda, tallant el trànsit dels carrils d’un dels dos sentits, Pius XII i Roca Labrador i Lluís Companys, on van parar uns minuts davant la seu d’ERC, van cridar “culpables” i van protagonitzar una xiulada. A rambla d’Aragó van llegir un manifest en el qual van rebutjar “l’actitud de menyspreu del conseller Gonzàlez-Cambray respecte als treballadors i la seua actitud impositiva i autoritària” en la negociació.També hi va haver manifestacions en altres ciutats, a més d’una concentració a Barcelona davant de la seu d’ERC, que va ser custodiada per agents antiavalots dels Mossos. La líder dels Comuns, Jéssica Albiach, va dir que demanarà la dimissió de Cambray si no resol la vaga abans de demà.

Junts, pel màxim consens polític davant de la sentència del 25%

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, es va mostrar ahir partidària d’assolir el màxim “consens” per blindar la immersió lingüística i va celebrar que el Govern hagi aconseguit “parar el cop” al frenar de moment l’execució de la sentència del 25% de castellà a les aules. El Parlament votarà el 28 d’abril una proposta de reforma de la llei de Política Lingüística del 1998 acordada la setmana passada per PSC, ERC, JxCat i En Comú Podem, del qual es va desdir Junts després de les crítiques de sectors independentistes.

Els participants en la manifestació, al carrer Roca Labrador.

Els participants en la manifestació, al carrer Roca Labrador.MAGDALENA ALTISENT

Els participants en la manifestació, al carrer Roca Labrador.

Els participants en la manifestació, al carrer Roca Labrador.MAGDALENA ALTISENT

tracking