SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolen un mosso de Lleida acusat d'agredir un manifestant

A Barcelona, li demanaven cinc anys de presó

El judici va tenir lloc el febrer passat a l’Audiència de Barcelona.

El judici va tenir lloc el febrer passat a l’Audiència de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Barcelona ha absolt un agent dels Mossos d’Esquadra de Lleida acusat de ferir un manifestant durant una protesta antimonàrquica esdevinguda a Barcelona l’any 2018, segons va informar el Sindicat Mossos d’Esquadra (SME). L’acusat és un membre dels antiavalots de Lleida que aquell dia feia de conductor de la furgoneta policial. L’acusació particular li demanava cinc anys de presó. La Fiscalia i la defensa, dels serveis jurídics de l’SME, reclamaven l’absolució.

Per uns fets que van tenir lloc durant la visita del rei a Barcelona el 2018 pel Mobile

Els fets es remunten al 25 de febrer del 2018 en el marc de la visita que va realitzar el monarca amb motiu del Mobile World Congress. Fiscalia i defensa van afirmar que l’agent va actuar amb proporcionalitat en una situació de “violència” per complir un deure. L’acusat va explicar en el judici que la seua funció era conduir i vigilar una de les furgonetes on estaven guardades les armes però que va ser requerit per anar a donar suport a la línia policial.

Va declarar que la situació va ser “extrema i complicada”. En aquest sentit, va admetre que va fer ús de la porra, però va subratllar que ho va fer de forma reglamentària “de cintura cap a baix”. En canvi, l’acusació particular va considerar que l’agent va posar “en risc” la vida del manifestant, de 58 anys, al colpejar-lo amb la porra al cap.Des del sindicat SME van assegurar ahir que “han estat quatre anys de sofriment d’un company que no va ser l’autor d’aquests fets”.

Van afegir que al dispositiu hi havia dos dotacions d’ARRO Lleida i que “els disturbis van provocar una pluja d’objectes cap a la línia policial, agressions a companys i llançament de tanques”, i “dos agents van resultar ferits”.

tracking