SEGRE

URBANISME MOBILITAT

La Paeria estudiarà que Prat de la Riba i rambla d'Aragó siguin zona 30

Així com la conversió en zona de vianants del Centre Històric i del carrer Pi i Margall

Un tram de rambla d’Aragó amb radar.

Un tram de rambla d’Aragó amb radar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria estudiarà que vies com la rambla d’Aragó i l’avinguda Prat de la Riba tinguin un límit de velocitat de 30 km/hora (ara són de 50) quan s’implementi la primera fase de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), uns treballs que ja tenen la inversió dels fons europeus Next Generation. Així mateix, es preveu que en una segona fase de la ZBE s’incorpori Príncep de Viana, perquè passi a ser una via pacificada i inclogui zones per a vianants i carrils bici i bus. Així ho van anunciar ahir conjuntament el govern d’ERC i Junts i el grup del Comú després d’arribar a un acord sobre deu mesures de mobilitat urbana després que el Comú donés suport al ple de divendres a donar llum verda al pla que permet la construcció de la nova estació d’autobusos.L’acord inclou la conversió en zona de vianants del carrer Pi i Margall, però amb el vistiplau del Consell de Zona, i s’inclouria a la segona fase de la ZBE.

D’altra banda, es revisaran els temps semafòrics per augmentar el dels vianants a les principals cruïlles i abans de l’estiu es desenvoluparà el projecte Metrominut, on amb una app i amb senyalitzacions s’indicaran els temps de trajectes a peu i les opcions de mobilitat en transport públic i de vehicles no contaminants.D’altra banda, en relació amb la proposta de conversió en zona de vianants del Centre Històric –reivindicada per la plataforma Som Veïns, que demana només el pas de vehicles d’emergència, de serveis i veïns–, s’acorda que d’aquí a un mes es posarà en marxa el pla que inclourà l’estudi de mobilitat, el procés participatiu, la redacció definitiva de les actuacions i el calendari per posteriorment licitar les obres i l’execució. Fonts del govern van destacar que es tracta d’una mesura complexa, ja que no és el mateix implementar pilons o jardineres, que impedirien el pas de vehicles d’emergència, o posar només senyals, per la qual cosa es necessitaria vigilància. També van assenyalar que al principi es continuaria permetent l’accés de vehicles a la Seu Vella.Així mateix, es licitaran informes tècnics d’eficiència i eficàcia sobre la gestió dels autobusos i es revisaran les línies i les freqüències.

Finalment, es negociarà amb les diferents administracions la reinstauració del servei de tren de Binèfar, amb parades a Almacelles i Raimat.

tracking