SEGRE

Nova clatellada al projecte comercial de Torre Salses

La Paeria desestimarà el recurs que els promotors van presentar per suspendre diversos convenis || Per fer el vial d’accés

Els terrenys del pla SUR 42 (Torre Salses), entre la Bordeta i Magraners.

Els terrenys del pla SUR 42 (Torre Salses), entre la Bordeta i Magraners.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern d’ERC i Junts desestimarà demà el recurs que els promotors del parc comercial de Torre Salses, Eurofund i Frey, van presentar després que el mateix equip de govern suspengués el 29 de desembre de l’any passat el conveni en el qual s’acordava una cessió de diverses finques per poder fer el vial Víctor Torres, que preveu connectar els barris de Cappont, la Bordeta i Magraners amb aquesta zona comercial en projecció. Una clatellada per als promotors que suposa de facto la paralització del projecte i que és l’enèsima trava que reben per part de les administracions, atès que anteriorment la Paeria els va denegar la venda d’una de solar de la zona i al febrer la Generalitat va arxivar la petició de llicència comercial.

El recurs que van presentar els promotors i que serà desestimat demà va arribar després que el 29 de desembre la junta de govern local declarés caducats els expedients aprovats pel ple el maig de l’any 2019, en l’etapa final de l’anterior govern socialista, que facilitaven l’ocupació dels terrenys per construir el vial Víctor Torres. Per a això, es va basar en dos informes. Un que abordava qüestions jurídiques sobre la cessió anticipada dels solars afectats, del vicesecretari general de l’ajuntament. I el segon, de caràcter econòmic, del coordinador general de la Paeria, que concloïa que l’ajuntament no està en condicions d’afrontar el cost que suposaria dur a terme l’ocupació dels terrenys i executar les obres.

En aquest sentit, després d’aquest anunci, els promotors es van mostrar predisposats a pagar de forma íntegra el vial, proposta que va ser rebutjada per la Paeria al no compartir el model comercial que Eurofund proposa.

Paral·lelament, la setmana passada els promotors van descartar, ara per ara, anar als tribunals i van recalcar la voluntat de seguir endavant amb el projecte.

tracking