SEGRE

Fiscalía obre una investigació per suposades irregularitats bancàries dels edils de Ciutadans de Lleida expulsats del partit

La portaveu del grup municipal, Maria Burrel, ha denunciat que José María Córdoba i Ángeles Ribes podrien haver comès un suposat delicte de malversació i administració deslleial

María Burrel liderarà la llista de Cs

María Burrel alcaldable de Cs per LleidaAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del grup municipal de Ciutadans a Lleida, Maria Burrel, ha anunciat aquest divendres que ha posat en coneixement de la Fiscalia Provincial de Lleida que els edils expulsats de Cs, José María Córdoba i Ángeles Ribes, podrien haver comès un suposat delicte de malversació i administració deslleial de fons públics de l’art. 432 del Codi Penal. Burrel explica que, després de recuperar el grup municipal, el març de 2021, va detectar certes irregularitats en els comptes bancaris que gestionaven els regidors no adscrits, podent haver destinat més de 4.000 euros per a despeses particulars. La Fiscalia Provincial de Lleida ja ha obert una investigació, segons Ciutadans.

“La destinació natural de les subvencions o assignacions que reben els grups polítics és facilitar el funcionament del grup polític en la seua activitat corporativa municipal, per la qual cosa l’atribució d’aquests recursos públics a altres finalitats seria il·legal,” ha assenyalat Burrel. Els exedils de Ciutadans van ser apoderats dels comptes bancaris del grup de Cs fins octubre de 2021 i, aprofitant el seu estatus d’intervinents i apoderats en els comptes, podrien haver destinat fons públics per a pagaments o transferències alienes a les finalitats relacionades amb el funcionament del grup polític municipal, denúncia Burrel.

La portaveu de Ciutadans ha assenyalat que “tem que s’haurien disposat de més de 4.000 mil euros dels fons públics per a despeses particulars dels edils expulsats i que no estan relacionats amb les despeses pròpies i permesos per al normal funcionament d’un grup polític”.

tracking