SEGRE

La 22a Milla Urbana Escolar aplega 763 joves atletes de 17 col·legis de Lleida

El Servei d’Esports de la Paeria recupera aquesta cursa per a nens i nenes després de dos anys de parèntesi per la pandèmia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 763 nens i nenes han participat aquest matí en la 22a Milla Urbana Escolar “Memorial Jeroni Saura”, que s’ha celebrat en el passeig central dels Camps Elisis, sota l’organització del Servei d'Esports de la Regidoria de Joventut, Festes, Tradicions i Esports. Aquesta competició, que es recupera després de dos anys de parèntesi a causa de les restriccions per la pandèmia, és una trobada d’esport escolar que dona sentit al programa de les Escoles Esportives Municipals i que s’aprofita com a acte de cloenda d’aquest curs.

Els joves atletes, de 17 col·legis de Lleida han competit en 12 modalitats de les categories prebenjamí, benjamí i aleví, recorrent distàncies que han anat des dels 300 metres fins al km. El regidor d’Esports, Ignasi Amor, i el també paer David Melé han presenciat algunes proves i lliurat les medalles als primers classificats en les diferents categories.

La Milla Urbana Escolar, que a més a més, porta el títol de Memorial Jeroni Saura, per recordar el que va ser màxim impulsor de l’Esport Escolar de la nostra ciutat, serveix per apartar els nostres infants de les pantalles d’ordinadors, mòbils o video-consoles per unes hores i endinsar-los en l’apassionant món de l’atletisme fent d’aquesta trobada una vertadera Festa de l’Esport Municipal.

Tot i que aquesta prova duu el nom de Milla, els infants participants en la mateixa no corren la distància reglamentària, a causa de la poca edat dels mateixos, per la qual cosa, les curses s'adapten a les diferents edats dels nens i nenes que hi participen.

En aquesta edició, han participat les escoles Països Catalans, Príncep de Viana, Torre Queralt, Camps elisis, Mater Salvatoris, El Carme, La Mitjana, Pràctiques I, Pràctiques II, Sant Josep de Calasanç, Sagrada Família, Joan XXIII, Pardinyes, Lestonnac, Espiga, ZER L’Horta de Lleida i Santa Anna. 

tracking