SEGRE

UNIVERSITAT EQUIPAMENTS

La facultat d'Educació habilitarà aquest curs una aula exterior amb connexió per a portàtils

Al juny instal·larà mobiliari amb capacitat per a uns vint alumnes en un espai al costat de la facultat al campus de Cappont || Està pensada per a classes, tutories, fer treballs o com a zona de lleure

L’aula exterior s’habilitarà en aquest espai al costat de la facultat d’Educació al campus de Cappont.

L’aula exterior s’habilitarà en aquest espai al costat de la facultat d’Educació al campus de Cappont.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL) habilitarà el proper mes una mena d’aula exterior al campus de Cappont, fins i tot amb connexions per als ordinadors portàtils, perquè els alumnes puguin utilitzar-la com una extensió de les instal·lacions del centre per fer treballs, rebre una classe o, simplement, com a punt de trobada. Estarà ubicada al costat de la rampa d’accés a la facultat des de la porta K, situada a l’avinguda Estudi General, al costat d’una zona enjardinada en la qual també està previst plantar alguns arbres. En aquest sentit, tindrà una capacitat per a unes vint persones i està previst que pugui ser estrenada ja abans de finalitzar el curs actual, malgrat que serà més usada de cara al proper.La degana, Maria Pau Cornadó, va explicar que “en els últims anys hem estat adequant aules i seminaris i ara hem decidit instal·lar bancs i tamborets fixos a l’exterior amb la finalitat de crear al campus un espai de trobada per als nostres estudiants, de diàleg, reflexió, treball i comunicació”

Si la idea funciona, no descarten crear més espais d’aquest tipus o que ho facin altres facultats

D’altra banda, va assenyalar que universitats europees ja disposen d’aquests espais i va apuntar que els alumnes no només els utilitzen com a aula exterior per treballar sinó també com a zona de lleure.

“Al campus de Cappont ja hi ha d’origen algun espai de trobada, però no com aquest”, va subratllar.Per la seua part, el vicedegà, David Aguilar, va indicar que l’objectiu és “fomentar la creació conjunta de coneixement, treballar junts, extrapolar de dins (de la facultat) a fora l’acció de crear junts”, i va remarcar que serà un espai de treball i de lleure. A més, va detallar que a l’aula exterior els estudiants “tindran connexions per als seus portàtils perquè puguin treballar, podran rebre alguna classe o fer tutories”. Va dir també que estarà “integrada a la naturalesa” i el seu únic hàndicap és que no estarà coberta, de manera que no es podrà utilitzar si plou.

En principi, aquest nou espai està pensat per als alumnes de la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, però el vicedegà va assenyalar que està “obert” als d’altres centres del campus. Així mateix, va afirmar que es tracta d’una “primera fase, i si veiem que funciona, afegir més espais en aquesta línia o en una altra, i esperem que també es puguin sumar altres facultats” que decideixin apostar per activitats a l’exterior.

La UdL, entre les millors del món en qualitat docentLa UdL es troba entre el 4% de les millors universitats del món en qualitat de docència i la sisena de l’Estat, segons el rànquing Times Higher Education's Impact 2022, que reflecteix l’impacte social dels centres en funció del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La UdL va presentar dades per a 4 dels 17 ODS i ha obtingut una puntuació global de 75,3 sobre 100, davant dels 76,2 del 2021. Això la situa entre les 301-400 millors de 1.406 participants. La líder és la Western Sydney (Austràlia), amb 99,1 punts, i la més ben classificada de l’Estat és la Universitat de Barcelona, amb una puntuació d’entre 82,1 i 88,5.

En Educació de Qualitat, la UdL ha rebut 77 punts i se situa en el número 46. En Igualtat de Gènere és quarta amb 68,1 punts; en Reducció de Desigualtats està entre les 101-200 millors amb 65,4 punts; i en Aliances per Aconseguir Objectius, entre les les 401-600 amb a 68,2.

tracking