SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Mor un veí de Lleida en una col·lisió entre dos turismes a l'A-2

L'accident va tenir lloc a primera hora del matí i l'altre conductor va ser evacuat a l'Arnau

L’accident mortal va tenir lloc ahir al quilòmetre 461 de l’autovia A-2 a Lleida.

L’accident mortal va tenir lloc ahir al quilòmetre 461 de l’autovia A-2 a Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Lleida de 42 anys va morir ahir a primera hora del matí quan el vehicle que conduïa va patir una col·lisió contra un altre turisme a l’autovia A-2 al terme municipal de la capital del Segrià. Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 6.13 hores quan, per causes que es desconeixen i s’investiguen, dos vehicles van patir una col·lisió per encalç en el punt quilomètric 461. A conseqüència del xoc, un dels conductors, de nacionalitat romanesa, va morir i el xofer de l’altre vehicle va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova amb pronòstic lleu.

L’accident va obligar a tallar un carril de l’autovia direcció Lleida i es van activar tres patrulles de Mossos, dos dotacions dels Bombers i dos ambulàncies del SEM. Es tracta del tercer accident que es va produir en poques hores a l’A-2, després que a Sidamon una col·lisió entre dos camions causés cues quilomètriques divendres a la tarda, i a Bellpuig dos persones resultessin ferides en un altre xoc també a l’autovia. Amb la d’ahir, són sis les víctimes mortals a les carreteres lleidatanes des de començament d’any, quatre menys respecte de l’any passat. Així mateix, és el primer accident mortal aquest any a l’autovia A-2, on s’ha produït un augment de la mobilitat després de les restriccions de l’any passat i l’anterior a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Segons Trànsit, des del 2010 un total de 36 persones han mort en accidents en aquesta via a la província. Per una altra banda, dos persones van resultar ferides en sengles accidents a l’LV-4051 a Alàs i Cerc i a l’N-II a Sidamon.

Trànsit impulsa la formació de les conductores de motocicletes

El programa formatiu a la carretera per a motoristes Formació 3.0, que organitzen el Servei Català de Trànsit i l’Associació Nacional d’Empreses del Sector de les Dos Rodes, pretén duplicar el nombre de dones motoristes formades i aconseguir així una participació més proporcional i equitativa en relació amb el gènere.

L’objectiu principal de l’activitat és que els i les motoristes millorin la seua tècnica de conducció i augmenti la seguretat a peu de carretera. L’any passat, només un 7% dels participants eren dones. Per la seua part, el director de Trànsit, Ramon Lamiel, va destacar que s’han de posar en relleu les conductes més responsables de les dones en la conducció.

A Catalunya, deu motoristes han mort aquest any i uns altres 72 han resultat ferits de gravetat. Des del 2010, a les carreteres catalanes han mort 499 motoristes, dels quals 449 eren homes i 50, dones.

tracking