SEGRE

POLÍTICA LLENGÜES

Junts aposta per un decret llei per preservar la immersió en català

Protesta d’estudiants - Estudiants es van encadenar ahir a la delegació de l’Estat a Barcelona en el marc d’una protesta contra la sentència del 25% de castellà, convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Els Mossos van h ...

Protesta d’estudiants - Estudiants es van encadenar ahir a la delegació de l’Estat a Barcelona en el marc d’una protesta contra la sentència del 25% de castellà, convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Els Mossos van h ...ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El portaveu de Junts, Josep Rius, va afirmar ahir que traslladarà al Govern la seua proposta de decret alternativa davant de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir un 25% d’hores lectives en castellà. Va reiterar la seua decisió de desmarcar-se de l’acord d’ERC, PSC i comuns per reformar la llei de Política Lingüística perquè consideren que no preservarà la immersió i perquè no compta amb el consens de les entitats de la llengua i del sector educatiu. Va explicar que volen garantir l’aplicació de la immersió, protegir les direccions dels centres i deixar en mans d’Educació la validació dels projectes educatius.

“No es tracta de desobeir, sinó d’aplicar el marc vigent”, va incidir, i va apuntar que un decret llei “evitaria que el TSJC pogués reaccionar, i una vegada validat només podria ser recorregut per part del Tribunal Constitucional”. Per la seua part, la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va dir que “no renunciem a reconstruir el consens” i va apel·lar Junts que “reflexionin”. La proposta d’ERC perquè Junts torni a l’acord de modificació de la llei de Política Lingüística és incloure explícitament en aquesta norma que “no caben percentatges a l’escola catalana”.

Així mateix, el síndic de greuges, Rafael Ribó, va demanar als grups parlamentaris que “tornin al consens” i va reclamar a Educació que fixi instruccions.

tracking