SEGRE

EQUIPAMENTS LLEURE

Les piscines de Lleida, Sucs i Raimat obren el 18 de juny sense restriccions

Per primera vegada des de l'estiu del 2019, abans de la pandèmia || Les de Gardeny seguiran tancades per l'elevat cost de la reparació de les instal·lacions

La piscina de Gardeny, al fons a la dreta, limita amb l’antiga discoteca, també en desús.

La piscina de Gardeny, al fons a la dreta, limita amb l’antiga discoteca, també en desús.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les piscines municipals obriran aquest estiu sense cap mena de restricció d’aforament, horari o espais, per primera vegada des que va començar la pandèmia de coronavirus. La Paeria va confirmar ahir que la temporada de bany començarà el 18 de juny a les de Cappont, Balàfia, Pardinyes, Bordeta, Secà de Sant Pere i Magraners, a banda de les de les entitats descentralitzades de Sucs i Raimat. Estaran operatives fins al 4 de setembre.

El preu de l’entrada serà de 3,40 euros i el passi de temporada costa 66,60 euros, igual que l’any passat. L’estiu del 2021, amb la pandèmia en expansió, el 24 de juny van obrir les piscines de Cappont, Balàfia, Pardinyes, Bordeta i Secà, i el 5 de juliol les de Magraners, però amb un aforament del 70%, sense poder utilitzar els vestidors, amb la gespa delimitada en parcel·les i sense bar, hamaques ni guarda-roba. Les entrades s’havien de comprar per internet i escollir el dia i la franja horària, i l’entrada i la sortida es feien per passadissos separats.

L’estiu del 2020, pocs mesos després de l’inici de la pandèmia, la Paeria va ser encara més restrictiva i només va obrir les de Balàfia i Cappont a començaments d’agost i amb grans restriccions d’aforament, d’horari i d’espais. En canvi, igual que l’any passat, no obriran les piscines de Gardeny a causa del seu mal estat. El govern municipal argumenta que la reparació de les instal·lacions té un cost elevat, que xifra en un total de 94.800 euros, i afegeix que el nombre de banyistes que anaven a aquest recinte –que afirma que era de només entre quinze i vint diaris– pot ser absorbit sense problemes per la resta de piscines de la capital.

Assegura que el 2020 es va ampliar el nombre de socorristes a dos durant tot el dia a tots els equipaments, excepte a Gardeny, situació que permet ampliar l’aforament de cada recinte de 200 a 400 usuaris i evitar haver de penjar el cartell de complet en moltes ocasions.

tracking