SEGRE

URBANISME CONSTRUCCIÓ

Primera casa a Lleida amb 'esquelet' metàl·lic

La primera de la capital amb estructura d'acer galvanitzat i unions sense soldadures || Executada per l'empresa lleidatana StarModul, a Ciutat Jardí

Les obres de construcció de l’estructura de la casa.

Les obres de construcció de l’estructura de la casa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La zona d’expansió de Ciutat Jardí comptarà ben aviat amb la primera casa de la ciutat amb un esquelet metàl·lic. L’empresa StarModul, de Lleida, està construint actualment l’estructura d’acer galvanitzat al carrer Castanyer amb un sistema de patent pròpia que consisteix en unions sense soldadures, segons va explicar el gerent de la firma, Carles Farré. Per a les parets i la coberta recobriran l’estructura metàl·lica amb un material denominat plafó sandvitx (metall i escuma de poliuretà) i construeixen un cub hermètic que dona com a resultat un gran nivell d’aïllament.

Va assenyalar que el coeficient d’aïllament és de 0,12, quan la normativa en demana 0,40. “Com més baix sigui, millor, així que aquest sistema és molt aïllant. I a l’interior és de 0,10”, va detallar.

Els operaris retallen els espais on van portes i finestres, segons el disseny arquitectònic, i l’exterior i l’interior de les parets es poden revestir amb el material que vulgui el client. Farré va assenyalar que el procés de construcció de l’estructura metàl·lica i el tancament de l’edifici poden estar a punt en només quinze dies i va afegir que el termini d’acabament d’una obra sencera “claus en mà” no supera els cinc mesos. “Els avantatges d’aquest sistema són l’aïllament, la rapidesa i que l’estructura es pot adaptar a qualsevol disseny”, va subratllar, i va apuntar que es tracta de construccions validades pel Codi Tècnic d’Edificació.

De fet, una vegada acabada ningú podria endevinar mirant-la des de l’exterior o des de l’interior que compta amb un esquelet de metall, en lloc de formigó.

Es recobreix amb plafó sandvitx per fer les parets i la coberta i genera un gran aïllament

El gerent de StarModul va destacar que es tracta d’un sistema industrialitzat, no prefabricat. És a dir, l’estructura no es munta al taller i es porta a l’obra sinó que es munta in situ, fet que simplifica el transport i evita l’ús de grues. Així mateix, va dir que en ocasions serveix a clients perquè instal·lin ells mateixos l’estructura, com ha passat per exemple amb deu bungalous per a un càmping de Cantàbria.

Va assenyalar que a la província de Lleida ja han estrenat el seu sistema amb edificacions a Mollerussa, Bellcaire i el Poal, així com en altres zones de Catalunya com Castellbisbal, Sant Quirze i Cambrils. A més, juntament amb Sorigué opten a construir un col·legi a Tarragona.

tracking