SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Presó per a un okupa per amenaçar amb un ganivet el responsable de manteniment d'un edifici a Lleida

El responsable de manteniment d'un edifici a Lleida || Segons l'Audiència, va intentar agredir-lo en dos ocasions

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida al Canyeret.

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 12 mesos de presó un individu per amenaçar amb un ganivet el responsable de manteniment de l’edifici on havia okupat, juntament amb la seua parella, un pis. Els fets van tenir lloc l’any passat en un bloc de pisos del carrer Valentí Almirall, en ple centre de la ciutat. Segons la sentència, que encara no és ferma i pot ser recorreguda, el denunciant va explicar a la Guàrdia Urbana que va discutir amb la parella de l’acusat perquè volia treure al carrer un carro de comprar que la parella havia deixat al portal de l’immoble, moment en què l’acusat, va dir, va baixar i el va amenaçar de matar-lo mentre treia un ganivet, amb el qual va intentar agredir-lo.

Després d’alertar els agents policials, la víctima va veure com l’agressor va llançar el ganivet entre uns cotxes estacionats davant del bloc. La defensa va presentar recurs contra la sentència de primera instància dictada pel jutjat penal 1 de Lleida, i confirmada per l’Audiència, a l’assenyalar que la declaració de la víctima i dels agents de la Urbana no són suficients per fonamentar la condemna. Així mateix, va sol·licitar, que en cas de considerar que hi hagués delicte, se li imposés una pena de sis mesos de presó.

Sobre això, el tribunal rebutja el recurs al considerar que la versió del denunciant és “persistent i contundent”, com també ho són les declaracions dels agents. Així mateix, diversos testimonis van reconèixer l’acusat com la persona que havia amenaçat la víctima amb un ganivet. A més, l’Audiència de Lleida assenyala que l’acusat no va assistir al judici i no va al·legar cap motiu justificat per a aquesta absència mentre s’atorga plena credibilitat al testimoni de la víctima, que va corroborar en la vista oral les amenaces de l’acusat al crit d’“et mataré” mentre esgrimia un ganivet.

El tribunal també considera que la condemna de 12 mesos de presó està justificada per la gravetat del delicte, ja que, assenyala a la sentència, l’acusat va exhibir el ganivet amb què va intentar “punxar” en almenys dos ocasions la víctima.

tracking