SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Deu condemnats a entre un i cinc anys i mig per tràfic de drogues a Lleida

Una xarxa desarticulada entre el maig i el juny del 2020 al Segrià i l'Hospitalet de Llobregat || La Fiscalia els rebaixa la petició de pena i retira els càrrecs a un altre

Els onze acusats (alguns d’asseguts a la zona del públic) ahir durant la vista a l’Audiència.

Els onze acusats (alguns d’asseguts a la zona del públic) ahir durant la vista a l’Audiència.LAURA CORTÉS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir a penes d’entre un any i cinc anys i mig de presó deu acusats per delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal que van reconèixer formar part d’una xarxa dedicada al tràfic de cocaïna i marihuana al Segrià i a l’Hospitalet de Llobregat, a Barcelona. Els acusats van reconèixer els fets a la vista i van acceptar la pena pactada entre els seus advocats i la Fiscalia, que va rebaixar les penes que demanava, que anaven des dels tres fins als onze anys de presó, a l’aplicar els atenuants de drogoaddicció i confessió. D’aquesta forma, l’Audiència va condemnar de manera ferma deu dels acusats mentre que en va absoldre un altre després que el Ministeri Públic li retirés els càrrecs.

La conformitat va evitar la celebració del judici, que estava previst que també continués amb una sessió avui. A més de les penes de presó, els condemnats van acceptar el pagament de multes d’entre 6.000 i 90.000 euros cada un. Entre els deu, hauran de pagar un total de 489.000 euros.

Set dels onze processats per aquesta causa, que va instruir el jutjat 1 d’instrucció de Balaguer, es trobaven en presó preventiva des del seu arrest.Segons ha quedat provat, almenys des del juny del 2019 i fins al maig del 2020, l’organització es dedicava a adquirir grans quantitats de cocaïna a l’Hospitalet de Llobregat i la preparaven en petites dosis més petites per vendre-les en municipis del Segrià i Barcelona. També es dedicaven al cultiu i tràfic de marihuana. Els arrestos es van registrar a Almacelles, Alfarràs, Lleida, Alpicat i l’Hospitalet i els agents van intervenir prop de 2,5 quilos de cocaïna, una instal·lació indoor amb 43 plantes de marihuana, així com 88.000 euros en efectiu, cinc vehicles (un dels quals amb doble fons per ocultar la droga) i estris per a la seua manipulació.

La investigació va determinar que la xarxa distribuïa substàncies estupefaents a altres localitats pròximes, així com a altres de la província d’Osca com Altorricó, Binèfar, Fraga, Montsó i Saidí. En total, es van localitzar deu punts de venda, dos dels quals al Segrià. El de cocaïna era a Almacelles i el de marihuana, a Alfarràs.

tracking