SEGRE

COMERÇ ENTITATS

Plantegen que botigues de Lleida obrin els diumenges al matí

Naix Lleida Comerç, que vol revitalitzar el sector a tots els barris || Ha provocat la dissolució de la de l'Eix

Membres de la junta de Lleida Comerç, presidida per Marta Carulla.

Membres de la junta de Lleida Comerç, presidida per Marta Carulla.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Comerciants i propietaris de locals de la ciutat han creat l’associació Lleida Comerç, amb l’objectiu de revitalitzar l’activitat comercial de la ciutat amb la implicació de tots els barris. Entre les seues propostes inicials, figuren que els comerços puguin obrir els diumenges al matí i crear una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU), un projecte que té l’objectiu de promocionar i modernitzar determinats espais i impulsar l’activitat comercial. Membres de la junta, que presideix Marta Carulla, es van reunir ahir amb l’alcalde, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, per presentar les seues propostes per revitalitzar el comerç urbà de Lleida.

“Volem treballar per aconseguir subvencions dels fons europeus i totes les possibles de la Generalitat per impulsar Lleida”, va explicar Carulla. Va afegir que “volem obrir la ciutat a les comarques després de dos anys difícils per al comerç i una de les nostres prioritats és crear el primer APEU de Catalunya per millorar les zones deprimides”.Actualment, la junta està formada per comerciants, hotelers i empresaris de l’Eix Comercial, la Zona Alta i Cappont. Va explicar que els membres de l’entitat són perfils “molt variats” i que volen integrar persones de Magraners, la Bordeta i d’altres llocs de la ciutat.

“Volem que el carrer Major sigui una zona turística, que els comerços puguin obrir els diumenges al matí perquè la gent no se’n vagi a comprar a altres municipis com Cambrils i que, per exemple, la gent que acudeix a les rutes turístiques de la floració de municipis del Segrià sàpiga a quins restaurants de Lleida pot anar”, va assenyalar, i va afirmar que “podem ser una ciutat turística com ho és Saragossa”. També va afirmar que l’actual projecte de Torre Salses “ens perjudica”

La creació d’aquesta associació ha provocat la dissolució de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix Comercial, ja que considera que no té sentit que existeixi juntament amb la nova entitat.

tracking