SEGRE

SERVEIS LICITACIÓ

Així seran els nous parquímetres de Lleida: tarifes segons el que contamini el vehicle i introducció de matrícula

A través de la introducció obligatòria de la matrícula || S'alimentaran amb plaques solars integrades i permetran la recàrrega de les targetes del bus urbà

Un dels parquímetres actuals de la zona blava de Lleida.

Un dels parquímetres actuals de la zona blava de Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els nous parquímetres de la capital s’alimentaran amb plaques fotovoltaiques integrades, requeriran la introducció obligatòria de la matrícula del vehicle per poder aplicar tarifes segons l’etiqueta ambiental de la DGT de la qual disposi i permetran recarregar les targetes per viatjar als autobusos urbans. Aquestes són algunes de les característiques de les noves màquines incloses al plec de condicions del concurs per renovar les actuals, amb finançament dels fons Next Generation, que avui es debatrà a la comissió d’Economia.

Es preveuen 184 unitats que s’instal·laran a l’interior de la zona de Baixes Emissions i l’àrea d’aparcament restringit, encara que si l’oferta del licitador permet comprar-ne més, es podran substituir també els parquímetres de fora d’aquest àmbit (Pardinyes i part de plaça Europa). Seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, antivandàliques, ignífugues i amb un acabat exterior que les protegeixi de la llum ultraviolada del sol. Permetran el pagament amb monedes, targetes amb banda magnètica, xip o sense contacte, vals de descompte i mòbil. Així mateix, estaran connectades amb un programa de control amb accés via web i dispositius mòbils per al seu monitoratge, configuració, explicació i vigilància. El software proporcionarà en temps real (i un històric) l’estat de totes les màquines, avaries i recaptació, i podrà gestionar llistats de residents i distintius ambientals.

El pressupost total per al 2022 i 2023 és d’1.115.426,40 euros. Inclou el subministrament dels parquímetres i el muntatge, l’elaboració del software de control i la retirada de la part proporcional de les 229 màquines actuals que estiguin afectades. A més a més, l’ajuntament es troba immers en el procés de municipalització de la zona blava i el servei de grua, que passarà a gestionar l’Empresa Municipal d’Urbanisme i per al qual ja ha nomenat un gerent.

  • A la Zona de Baixes Emissions. El plec de condicions fixa un pressupost d’1,1 milions entre els anys 2022 i 2023. S’instal·laran 184 nous parquímetres a la zona blava de l’interior de la Zona de Baixes Emissions i l’àrea d’aparcament restringit. Queden fora els de Pardinyes i part dels de plaça Europa, però el licitador pot incloure’ls. 
  • Entre el 2022 i el 2023. Es determina un màxim de tres mesos per al subministrament i posada el marxa dels nous previstos per a aquest any i el software des de la formalització del contracte. I en tres mesos més a comptar des de l’1 de gener del 2023 s’hauran d’entregar la resta de màquines.
tracking